Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ze stavební buňky byly odcizeny mopedy

KOLÍNSKO – Nevšimli jste si někoho podezřelého? 

Policisté z obvodního oddělení Kostelec nad Černými lesy šetří od víkendu případ vloupání do stavební buňky v obci Černé Voděrady, odkud byly odcizeny tři mopedy a jeden motocykl v hodnotě přesahující 180 tisíc korun.

Podle dosavadního šetření neznámý pachatel, v době od poledních 12 hodin 25. března do dopoledních deseti hodin 26. března, vypáčil vrata na pozemek, kde poté stejným způsobem poškodil dveře stavební buňky a dostal se dovnitř. Z vnitřního prostoru odcizil červený motocykl Jawa 05 z roku 1965, zelený moped Stadion S22 z roku 1961, modrošedý moped Stadion S22 taktéž z roku 1961 a zelený moped Stadion S11 z roku 1960.

Tímto jednáním byla poškozenému škoda ve výši 182 500 korun.

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za což pachateli hrozí v případě dopadení trest odnětím svobody na jeden rok až pět let.

Aby se podařilo pachatele vypátrat a následně zadržet, přivítali by policisté jakékoliv informace od svědků, kteří spatřili na výše uvedeném místě a v inkriminovanou dobu podezřelou osobu. Všechny důležité poznatky k osobě či osobám, mohou občané sdělit osobně na obvodní oddělení policie Kostelec nad Černými lesy, nebo mohou kontaktovat zpracovatele případu na telefonním čísle 974 874 720 nebo 602 263 024. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
28. března 2022

vytisknout  e-mailem