Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ze statistiky dopravních nehod za prosinec a loňský rok

CHOMUTOVSKO - V posledním měsíci se bouralo výrazně více než v prosinci 2020; V roce 2021 stoupl počet nehod i obětí. 

Počet dopravních nehod v okrese Chomutov se v prosinci zastavil na čísle 176 a o 43 tak převýšil stejný měsíc loňského roku. Dva z účastníků nehod, které se staly v uplynulém měsíci, bohužel přišli o život. Kromě toho se během prosince dva lidé při nehodách těžce zranili, lehce zraněných bylo 21. Finanční škody byly vyčísleny na 8,5 milionu korun. Na pokutách viníci zaplatili 81 tisíc korun.

Řidiči motorových vozidel měli na svědomí 138 nehod, další dva střety zapříčinili další účastníci silničního provozu a čtyřiatřicetkrát byl zaznamenán střet se zvěří. Mezi další příčiny se zařadily technická závada vozidla (1x) anebo závada komunikace (1x).

Nejčastěji se bouralo v důsledku nesprávného způsobu jízdy (77x), dále kvůli nepřiměřené rychlosti (42x) a nedání přednosti (19x). 

Ovlivnění alkoholem policisté při šetření prosincových nehod zjistili ve čtyřech případech.

V roce 2021 stoupl počet nehod i jejich obětí

Během uplynulého roku byli policisté přivoláni k 1633 dopravním nehodám, k nimž došlo na Chomutovsku. Ve srovnání s rokem 2020 jejich počet stoupl o 235. V důsledku nehod zemřelo 12 lidí, což je o 5 lidí více než v roce 2020. Těžce zraněno bylo 42 účastníků nehod (o 2 méně než vloni), lehká zranění utrpělo 206 lidí (o 15 méně než vloni). Škody byly celkově vyčísleny na téměř 80 milionů korun (přibližně o 17 milionů více než vloni). Policisté uložili viníkům nehod pokuty v celkové částce dosahující bezmála 590 tisíc korun. Alkohol u některého z účastníků dopravní nehody byl zjištěn třiašedesátkrát.

Zajímavý je údaj o počtu střetů se zvěří, kterých bylo vloni zaevidováno 309. Jejich počet oproti roku 2020 vzrostl o 61.

por. Mrg. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 21. ledna 2020

vytisknout  e-mailem