Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ze Šluknovského výběžku

DĚČÍN - Někteří lidé si ze zákony hlavu nelámou ... 

Neodolal pokušení

RUMBURK – Na policejní oddělení v Rumburku se druhého února letošního roku dopravil mladý muž ze Šluknovska. Přijel na jízdním kole, které ovšem nebylo jeho. Padlo mu do oka ve Starém Jiříkově, a tak na něj nasedl a jel. Po chvíli se mu jeho počínání rozleželo v hlavě a nasměroval se k rumburským policistům. Na služebně jim jízdní kolo v hodnotě devíti a půl tisíce českých korun odevzdal a svůj původní záměr potvrdil. Jeho přešlap má dohru v podobě zkráceného přípravného řízení, ve kterém si vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Dopravní prostředek policisté vrátili zpět jeho majiteli.

Zákazy nerespektuje

RUMBURK - Ve zkráceném přípravném řízení rumburští strážci zákona zpracovali také případ z Horního Jindřichova na Rumbursku, kde policejní hlídka odhalila neukázněného řidiče. Muž za volantem projížděl v nočních hodinách ulicemi Na Výsluní a Vojtěcha Kováře, kde byl vzápětí zákonem stanoveným způsobem zastaven policejní hlídkou.  Jak se během několika minut ukázalo, kontrolovaný za volantem neměl co dělat. V roce 2017 mu byl opakovaně vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, leč ani to ho od dalších jízd neodradilo. Policisté mu další jízdu zakázali a posléze sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Ujížděl před policisty

VELKÝ ŠENOV – Ujíždět a nerespektovat výzvy policistů se nevyplácí. Službu konající policisté se v pondělí jedenáctého února letošního roku v noci uchýlili k zastavení projíždějícího vozu. Řidiče osobního automobilu zákonným způsobem vyzvali k zastavení vozidla, leč on na jejich výzvu nereagoval a ve své jízdě pokračoval až do Mikulášovic. V jejich části Tomášov s vozidlem zapadl a z místa se snažil utéct. Vzápětí byl policisty jeden z osádky vozu dostižen a zkontrolován. Vyšlo najevo, že muž je pod vlivem návykových látek, má vyslovený platný zákaz řízení motorových vozidel a na autě nejsou správné registrační značky. Putoval do policejní cely, odkud byl po všech potřebných úkonech propuštěn. Velkošenovští policisté noční incident nadále zpracovávají s ohledem na možný přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a rozplétají kolečko dalších okolností.  Zásadní rozhodnutí zatím nepadlo …

Na návštěvě bez pozvání

RUMBURK – Rumburští policisté od poloviny letošního ledna prověřovali oznámení o možném vloupání do rekreační chalupy v Jiříkově. Jak vyplynulo z ohledání místa činu, do napadené nemovitosti vstoupil nevítaný host násilím a odnesl si z něj elektroniku a zlatavý mok v hodnotě přesahující sedm a půl tisíce českých korun. V chalupě se i občerstvil. Dvanáctého února policisté sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody čtyřiačtyřicetiletému muži, který se k nežádoucí návštěvě doznal.

Děčín 13. února 2019

nprap. Bc. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail: krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem