Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ze sklepa zmizela dvě hodnotná kola

VSETÍNSKO: Pachatel krádeže překonal tři zámky, aby mohl kola odcizit. 

Ani dvojí jištění dveří do sklepního boxu, ani uzamknutí kol lankovým zámkem k sobě a regálu, neodradilo zloděje a během měsíce kola odcizil. Majiteli ze Vsetína způsobil škodu několik desítek tisíc korun.  

Nemilé překvapení čekalo sedmatřicetiletého muže ze Vsetína, který šel v úterý po měsíci do svého sklepního boxu v bytovém domě ve Vsetíně místní části Ohrada. To, že je něco v nepořádku začal tušit ve chvíli, kdy zjistil, že na dveřích není lankový zámek, který byl jako pojistka zabezpečení samostatně uzamykatelných dveří do boxu. Dveře byly odemčené a i to bylo proti normálu. Jakmile otevřel a podíval se dovnitř, vše mu bylo jasné. Ze sklepa zmizela dvě jízdní horská kola a nářadí. Dámské kolo černožluté kombinace a pánské černočervené byla pryč i přes skutečnost, že i v boxu je měl majitel zajištěné lankovým zámkem k sobě a k regálu. Z nářadí zloděj odnesl dvě profesionální vrtačky a auto-nabíječku. Hodnota věcí je čtyřicet pět tisíc korun.

Policisté nadále pátrají po odcizených věcech a pachateli trestného činu krádež.

Do společných prostor domů se pachatelé často dostanou bez užití násilí. Napomáhají jim v tom i samotní nájemníci či uživatelé domů a to nedodržováním preventivních pravidel. Jedná se o uzavírání hlavních vchodových dveří domu a nevpouštění cizích osob do domu. Doporučujeme i častější kontrolu sklepů a podobných prostor a při zjištění podezřelých skutečností informovat policii.

7. července 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem