Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ze sklepa odnesl dvě elektrokola

MOSTECKO - Z penzionu odcizil i televizory, kam lup zmizel, obviněný policii neuvedl. Jedno kolo bylo zajištěno. 

Z penzionu ukradla dvojice televize, ze sklepa jeden z nich odcizil drahá kola
Z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody obvinila mostecká policie dva muže ve věku 47 a 37 let, oba z Litvínova. Mladší má mít na svědomí krádež jednoho televizoru a starší krádež elektrokol a  televizí. Oba byli již za krádež v minulosti odsouzeni. Starší navíc čelí obvinění i z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neboť obdržel výzvu k nástupu trestu odnětí svobody, což neučinil a byl policií vypátrán v Litvínově a zatčen. Nyní je ve vězení pro jiný delikt.
Dvojice měla v Litvínově vniknout do jednoho uzavřeného penzionu. Z objektu měl starší z dvojice odnést z několika pokojů 4 televizory a mladší odnesl jeden. Poškozenému majiteli způsobili hmotnou škodu za 24 tisíc korun.
Starší měl sám v jednom litvínovském domě vstoupit do suterénu, kde zdolal uzamčení u bývalé prádelny a z ní měl odcizit dvě elektrokola v hodnotě 90 tisíc korun. Jedno kolo bylo zajištěno ve městě, když na něm jel kamarád obviněného. Kde skončilo kolo druhé, obviněný nesdělil. Stejně tak nebylo zjištěno, kam zmizely ukradené televizní přijímače.
V jiném litvínovském domě se měl 47letý Litvínovan v suterénu pokusit vloupat do jedné sklepní kóje. Na místě byl vyrušen obyvatelem domu a z místa odešel. Celkem napáchal škodu za 114 tisíc korun.

Srpnový víkend na silnicích pod drobnohledem policie
O víkendu proběhla po dva dny republiková dopravní akce v souvislosti s blížícím se koncem letních prázdnin a v návaznosti na nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti v tomto období z minulých let. Cílem akce bylo ovlivnit nekázeň účastníků silničního provozu a snížit nepříznivý vývoj dopravních nehod na pozemních komunikacích. Dopravní akce byla zaměřena na kontrolu dodržování stanovené rychlosti jízdy, dodržování pravidel silničního provozu, kontrolu předepsaného způsobu jízdy, užívání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a zákaz telefonování za jízdy. Dopravní hlídky během dvou dnů zastavily a zkontrolovaly celkem 23 motorových vozidel a odhalily 13 dopravních přestupků. Za 9 z nich uložili muži zákona řidičům pokuty v celkové výši 2 600 korun. Čtyři přestupky budou předány do správního řízení. Dva řidiči překročili dovolenou rychlost, u dvou aut policisté shledali nevyhovující technický stav a jeden motorista si vyjel bez řidičského oprávnění.

Most 30. srpna 2021
nprap. Ludmila Světláková  

vytisknout  e-mailem