Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ze sklepa odcizil červené i bílé víno

Z bytu bývalého přítele nechtěla odejít 

 Ze sklepa odnesl červené a bílé víno
V době od 27. do 28.8.2008 v Krnově na ulici Albrechtická dosud neznámý pachatel vyhnul zajišťovací část petlice dveří do sklepní kóje a vnikl dovnitř. Odcizil 36 láhví stáčeného červeného a bílého sudového vína. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 2 520 Kč.
  
Doklady zapomněla schovat a přišla o ně
Bruntálští policisté šetří krádež dokladů na základní škole na ulici Školní v Bruntále. Dne 25.8.2008 si 54letá žena vyřizovala v budově školy pracovní záležitosti, při kterých zapomněla složku s doklady, platební kartou a finanční hotovosti 4 tisíce na chodbě. Toho využil dosud neznámý pachatel a složku i s obsahem odcizil. Způsobená škoda činí 4 040 Kč. 
  
Rodiče umožnili chlapci zameškat 593 vyučovacích hodin
Z trestného činu ohrožování výchovy mládeže obvinil dne 28.8.2008 policejní komisař 46letou ženu a jejího 51letého manžela. Svého trestního jednání se měli dopustit tím, že na Rýmařovsku umožnili vést zahálčivý život svému 14letému synovi a nedbali na jeho řádnou docházku do školy. Chlapec ve školním roce 2006/2007 zameškal celkem 350 vyučovacích hodin, z toho 89 hodin měl neomluvených. V následujícím školním roce zameškal 243 hodin a z toho měl 63 hodin neomluvených. Do školy chodil nepřipravený a unavený. Rodičům hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
S motocyklem nezvládl zatáčku a vyjel na pole
Dne 28.8.2008 ve 13.15 hodin mezi obcemi Čaková a Široká Niva jel 17letý mladík na motocyklu Honda a při průjezdu pravotočivé zatáčky nezvládl řízení. Vyjel do levé poloviny komunikace, následně na polní cestu, kde na nezpevněném povrchu s hondou havaroval. Došlo k jeho těžkému zranění, utrpěl zlomeninu zápěstí a tržnou ránu v oblasti kolene a také se lehce zranila jeho 17letá spolujezdkyně. Způsobená škoda činí 10 000 Kč.
 
Z bytu bývalého přítele nechtěla odejít
Rýmařovští policisté šetřili v nočních hodinách dne 27.8.2008 přestupek proti občanskému soužití. Toho se dopustila 32letá žena, která v Rýmařově na ulici Nádražní nechtěla opustit byt svého bývalého 29letého přítele, že jí dluží peníze. Odmítla policistům sdělit svou totožnost s tím, že neví, jak se jmenuje. Žena neuposlechla opakované výzvy, aby upustila od svého protiprávního jednání, nereagovala ani na sdělení policistů, že nelze vymáhat údajnou půjčku tímto způsobem, a tak policisté ženu zajistili. Převezli ji na obvodní oddělení, kde již začala spolupracovat. Při dechové zkoušce jí naměřili 1,64 promile alkoholu a žena sdělila, že už se bude chovat řádně a půjde se ihned domů vyspat.
 
 
 
 
                                       

vrchní inspektor nprap. Tušková Pavla

pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem