Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ze sběrny zmizela kamera

LOUNY - Aby mohl krást, odcizil bezpečností zařízení... 

Aby mohl krást, odcizil bezpečností zařízení

Za lupem do sběrných surovin v Žatci se koncem minulého týdne vydal dosud nezjištěný poberta. Vnikl do areálu objektu a nejprve odcizil bezpečnostní kameru namontovanou na stavební buňce, která slouží jako kancelář. Dále vypáčil visací zámky u mříží, násilným způsobem překonal vstupní dveře a vnikl do buňky. Uvnitř však nalezl pouze drobné mince v hodnotě cca 900 Kč. Daleko větší škodu tak způsobil poničením zařízení a krádeží visacích zámků. Celková škoda byla vyčíslena na 9 900 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Zmizely okapy za padesát tisíc

Do areálu zemědělské usedlosti ve Valově zavítal v minulých dnech dosud nezjištěný pachatel. Neměl však dobré úmysly, neboť přišel krást. Zaměřil se na měděné okapové svody a nezjištěným způsobem jich z budovy odcizil celkem 50 metrů. Tímto jednáním způsobil majiteli škodu za padesát tisíc korun. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a také trestný čin porušování domovní svobody. Pokud bude pachatel dopaden a soud uzná jeho vinu, hrozí mu podle zákona až tříletý trest odnětí svobody.

Na Seníku se vloupal do chaty

Policisté pátrají po zloději, který se v minulých dnech vloupal v chatové oblasti Seník u Postoloprt do jednoho rekreačního objektu. Poté, co rozbil skleněnou výplň okna, vnikl dovnitř a již měl po celé chatě volný pohyb. Odcizil televizor, DVD přehrávač, další elektroniku, rybářské pruty, ale také alkoholické nápoje a jiné věci. Způsobená škoda byla vyčíslena na celkem 45 300 Kč. Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. 

Řídil, ač nesměl

Osmačtyřicetiletému muži z Chomutovska sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Uvedeného muže policisté kontrolovali v sobotu odpoledne v lounské ulici 28. října. Řídil osobní vůz zn. Citroen Jumper, ačkoli mu byl rozhodnutím Okresního soudu Praha západ uložen trest spočívající v zákazu řízení motorových vozidel v trvání 18ti měsíců, a to od 3. dubna roku 2008. Muž rovněž není držitelem řidičského oprávnění na žádnou skupinu motorových vozidel. Po provedení nezbytných úkonů byl zadržený propuštěn na svobodu.

 

vytisknout  e-mailem