Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Že by měl problémy s nervozitou?

ZLÍNSKO: Ukradl 59 balení ořechů, skončil ve vazbě. 

Na nervozitu je prý nejlepší konzumace ořechů. Jak jinak si vysvětlit krádež devětapadesáti balení různých druhů ořechů v hodnotě více než 5500 korun, kterou má na svědomí teprve osmnáctiletý mladík ze Zlína? Během soboty a neděle ukradl oříšky ve dvou různých prodejnách ve Zlíně a v Malenovicích. Po druhé krádeži ho zadrželi policisté a umístili ho do policejní cely.

Vyhodnocením veškerých získaných informací, indicií a kamerových záznamů  se policistům podařilo zjistit, že mladík má na svědomí také krádež potravin z nákupního střediska na konci ledna a v polovině února odcizil dokonce i dětský kočárek z chodby bytového domu na Jižních Svazích. Za všechny spáchané skutky s celkovou škodou jedenáct a půl tisíce korun, ke kterým se přiznal, mu policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádež. Státní zástupce podal návrh na jeho umístění do vazby, protože reálně hrozilo, že bude nadále pokračovat v trestné činnosti, za kterou byl odsouzen naposledy před dvěma měsíci s podmíněným odložením výkonu trestu. Soudce návrh na jeho umístění do vazby akceptoval a policisté mladíka převezli do vazební věznice v Olomouci.

Nezdárný mladík byl i přes svůj velmi nízký věk již třikrát soudně trestaný pro majetkovou trestnou činnost, poprvé ve svých šestnácti letech. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

 

 

3. března 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem