Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zdvojnásobil se počet rychlých řidičů

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté přistihli dvakrát více příliš rychlých řidičů, než před týdnem.  

 

Počty přestupců v jednotlivých kategoriích vybraných přestupků zůstávají ve srovnání s týdnem předešlým téměř stejné, až na dvě oblasti: jízda na červenou spolu s nedáním přednosti a překročení maximální rychlosti. Počet řidičů jedoucích rychleji, než je v daném úseku stanoveno, se dostal až k číslu 128 za týden, tedy v průměru více než 18 aut denně!

Počet přistižených opilých řidičů je srovnatelný s týdnem předchozím. Mezi tuto skupinu je počítán také čtyřicetiletý řidič ze Záhorovic, kterého v této obci zastavili ve čtvrtek večer bojkovičtí policisté. Opilému řidiči naměřili 1,29 promile. Muž se přiznal, že těsně před jízdou dopil osmou deci vína. Řízení auta s hodnotou alkoholu přesahující jedno promile posuzuje zákon jako spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což ukládá až rok vězení.

Opilým a bourajícím řidičem pak byl dvaapadesátiletý muž, který u Starých Hutí havaroval v neděli v podvečer. Řidič měl v dechu 2,24 promile alkoholu.

Do vybraných přestupků nespadá jednadvacetiletý muž ze Spytihněvi, kterého zastavili hradišťští policisté v noci na neděli za volantem osobního VW. Mladý muž řídil, i když vůbec nemá řidičské oprávnění. Policistům nejdříve zkoušel tvrdit, že průkaz zapomněl doma, ale policisté přímo na silnici zjistili, že jim lže. Muž musel auto odstavit a putoval na policejní oddělení, kde s ním policisté začali řešit přestupek řízení bez řidičského oprávnění, za který může očekávat pokutu od 25 do 50 tisíc korun a zákaz řízení od jednoho roku do dvou let.


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 20. – 26. 1. 2012


 

27. 1. – 2. 2. 2012

20. – 26. 1. 2012

Řidič pod vlivem alkoholu

8

7

Řidič pod vlivem drog

0

0

Překročení maximální rychlosti

128

66

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

12

4

Nepoužití bezpečnostních pásů

15

15

Telefonování za jízdy

26

35

Špatný technický stav vozidla

24

31

Uložené kauce za přestupek v dopravě

0

2


 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. únor 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem