Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zdrogovaný řidič v kradeném vozidle ujížděl policistům

Zběsilá honička skončila až po několika varovných výstřelech. 

Policisté z prvního oddělení pohotovostní motorizované jednotky si v pátek odpoledne všimli vozidla, které bylo v policejních evidencích vedeno jako odcizené. Z tohoto důvodu se rozhodli, že provedou kontrolu vozu a jeho osádky.
 
Řidič na pokyny k zastavení vozidla nereagoval a naopak začal zrychlovat a policistům se snažil ujet. Ve vysoké rychlosti projížděl Patočkovou ulicí směrem na Vypich. Tam už se k pronásledujícím policistům přidala druhá hlídka. Vozidlo se jim podařilo zablokovat, řidič však náhle změnil směr jízdy a i přes vysoký obrubník vjel do přilehlého parku Ladronka, kde pokračoval ve zběsilé jízdě. Asi po jedné minutě řidič nezvládl řízení a zastavil ho až strom v zalesněné části parku. Řidič i jeho spolujezdec vyběhli z vozidla a snažili se utéct, to už jim ale policisté z pohotovostní motorizované jednotky byli v patách. Spolujezdce zadrželi okamžitě, řidič začal utíkat a nereagoval na výzvy k zastavení, proto jeden z pronásledujících policistů použil donucovací prostředek varovný výstřel, a to celkem třikrát. Po třetím výstřelu se řidiče podařilo zadržet.
 
Z policejních evidencí se pak policisté dozvěděli, že sedmadvacetiletý řidič i jeho čtyřiatřicetiletý spolujezdec mají bohatou trestní minulost. Řidič byl dokonce v lednu letošního roku propuštěn na amnestii. Pokud by propuštěn nebyl, odpykával by si nyní dvouletý trest odnětí svobody.
 
Ihned po zadržení policisté zjistili, že muž má pozitivní test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle. Z tohoto důvodu byl obviněn z trestného činu ohrožení pod vlivem návykových látek, za což mu v případě odsouzení hrozí až roční pobyt za mřížemi.
 
 
por. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. – 29. 12. 2013
 

vytisknout  e-mailem