Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zdrogovaný řidič ohrozil životy policistů i ostatních řidičů

PRAHA VENKOV– JIH Pronásledovaný řidič byl pod vlivem drog a hazardoval s životy ostatních. 

VYDÁNO: 12:30
 
Kriminalisté, územního odboru Praha venkov – JIH, se zabývají případem sedmačtyřicetiletého řidiče, který nereagoval na výzvy k zastavení. Pražští policisté je pronásledovali z Prahy až do obce Stránčice. Více zde
  
Svou riskantní jízdou ohrožoval řidič ostatní účastníky silničního provozu. Muž řídil vozidlo zn. Škoda Superb stříbrné barvy. Jeho jízda ve Středočeském kraji byla po trase Pražský okruh, Lohkovský tunel směrem k dálnici, dále pokračoval na obce Jesenice, Petříkov, Hlubočinka a to od 18:00 hodin. Je důvodně podezřelý ze spáchání zločinu obecného ohrožení.
 
Žádáme svědky jeho riskantní jízdy, kteří přišli s tímto vozidlem do styku a mohli nám poskytnout jakékoli informace k jeho nebezpečné jízdě, nebo osoby, kterým svou jízdou mohl řidič způsobit škodu, aby tyto sdělili na telefonním čísle : 602 237 943 nebo na linku 158.
 
Kriminalisté následně zjistili důvod jeho ujíždění. Řidič byl pod vlivem omamných a psychotropních látek. V současné době má vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel, a proto je důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Podezřelý je také ze spáchání  trestného činu násilí proti úřední osobě, neboť při jízdě do pražských policistů najížděl. Za jeho protiprávní jednání mu hrozí trest odnětí svobody až ve výši osmi let.

 

Není vyloučeno, že se v průběhu vyšetřování počet a kvalifikace trestných činů rozšíří. Muž má za sebou bohatou trestní minulost a to majetkovou i násilnou.
 
Středočeští policisté v letošním roce řešili již desítky případů, kdy řidič byl pod vlivem omamných a psychotropních látek. Při jedné takovéto nebezpečné jízdě a pronásledování řidiče přišla zbytečně o život naše kolegyně. Prioritou Krajského ředitelství policie Středočeského kraje v letošním roce jsou mimo jiné drogy a bezpečné středočeské komunikace. Proto se policisté při běžném výkonu služby a při dopravně bezpečnostních opatření budou i nadále intenzivně této problematice věnovat. Naším cílem je co nejvíce eliminovat počet těchto řidičů a ochránit tak ostatní účastníky silničního provozu od jejich nezodpovědného a protiprávního jednání.
 
 
mjr. Bc. Štěpánka Zatloukalová
tisková mluvčí
P ČR KŘ Středočeského kraje
11. července 2014
 

vytisknout  e-mailem