Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zdrogovaný mladík škrtil ex přítelkyni, pak napadl strážníka

VSETÍNSKO: Skončil ve vazební věznici.  

Dnes rozhodl soudce o vzetí do vazby pětadvacetiletého muže z Rožnova p. R., kterého včera obvinil policejní komisař s trestných činů vydírání, výtržnictví a násilí proti úřední osobě. Hrozí mu až čtyřletý pobyt za mřížemi.
 
Pětadvacetiletý mladík z Rožnova p. R. se na jaře letošního roku rozešel se svojí 15letou dívkou z Rožnova p. R. Od té doby ji neustále proti její vůli různými způsoby kontaktuje. V pondělí večer se s ní potkal, když seděla s kamarádkou na lavičce u hřiště v Rožnově p. R. Chtěl s ní mluvit o samotě, dívka svolila a šla s ním dál od lavičky, kde ji ex přítel přemlouval, aby s ním šla do jeho bytu. Když mu dívka stále opakovala, že s ním do bytu nepůjde, začal být agresivní, vyhrožoval jí, že ji zabije a fyzicky ji napadl. Chytl ji zezadu pod krkem do tzv. kravaty, přikryl ji ústa a odvlekl ji několik metrů dál na trávu, kde ji svalil na zem, pak si na ni sedl a rukama ji rdousil, přitom stále opakoval, že ji zabije. Poté ji odtáhl za roh domu, kde ji znovu škrtil. Surové útoky z jeho strany trvaly několik minut. Dívčina kamarádka společně s dalšími svědky, kteří šli kolem, zastavili projíždějící hlídku městské policie. Mezitím mladík s útoky na dívku přestal a šel ke strážníkům, kteří mladíka ihned poznali, protože proti němu už v minulosti několikrát zasahovali. Při zjišťování, co se na místě stalo, sáhl znenadání mladík strážníkovi na zbraň, kterou mu chtěl vytáhnout z pouzdra. Za neustále slovního napadání a vyhrožování, že všechny zabije a postřílí, útočný mladík dvakrát udeřil strážníka do hlavy a obličeje. Na to se podařilo strážníkům agresivního muže zpacifikovat a spoutat. Pak ho předali kolegům z rožnovského obvodního oddělení, kteří ho odvezli do policejní cely. Ještě předtím se podrobil orientačnímu testu na alkohol, který byl negativní. Pozitivní byl ovšem test na drogy, konkrétně na pervitin. Dívka nebyla při útoku naštěstí nijak vážně fyzicky zraněna, utrpěla pouze nějaké odřeniny. Ovšem vznikla jí velká psychická újma, protože při útoku měla ze svého bývalého přítele veliký strach a obavy o svoje zdraví a život.
 
Mladý muž byl dnes dopoledne eskortován do vazební věznice. Na policii byl i před týdnem, kdy ho policejní komisař obvinil z trestných činů krádež a poškození cizí věci viz. zpráva Neunesl rozchod s dívkou, posprejoval několik budov.    
 

31. července 2014, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem