Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Zdlouhavé vyjednávání ukončila zásahová jednotka

PROSTĚJOV - Před tím ničil vybavení bytu a hrozil sebepoškozením. 

V úterý 28. ledna 2020 večer jsme na lince tísňového volání přijali oznámení, že v bytě bytového domu v Prostějově je slyšet hlasitý křik a hluk rozbíjených věcí.

Na místo vyjela policejní hlídka, která na základě vyhodnocení situace dospěla k závěru, že by mohl být uvnitř v bytě ohrožen lidský život.  Příslušníci HZS Prostějov, kteří byli rovněž na místě, se společně s policisty pokoušeli navázat kontakt s mužem, který byl uvnitř. Muž však jednal neracionálně, vyhrožoval sebepoškozením a zapálením bytu. Přes značné úsilí i přivolaného policejního vyjednavače se nepodařilo incident ukončit. Muž dále vyhrožoval sebepoškozením a nebylo možné vyloučit, že se v bytě nachází ještě někdo jiný. Situace tak zůstávala vyhrocená, a proto byla na místo povolána Zásahová jednotka Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje. Policisté zásahové jednotky překonali násilím vstupní dveře, vstoupili do bytu a muž se jim po následném vyjednávání dobrovolně vydal.

Na místo přivolaný lékař rozhodl o jeho převezení do Fakultní nemocnice v Olomouci. Vzhledem k  přetrvávající agresivitě byl pětatřicetiletý muž do nemocnice transportován za doprovodu prostějovských policistů. Okolnosti celé události jsou předmětem dalšího šetření.

Video na https://www.youtube.com/watch?v=AqCEYxmhlfU&feature=youtu.be

por. Mgr. František Kořínek

30. ledna 2020

vytisknout  e-mailem