Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zdemoloval kancelář

MOST - Nelíbil se mu postup úřadu + další info  

 

Postup pracovnice jednoho mosteckého úřadu se nelíbil 52letému muži. Celá situace ho rozlítila natolik, že jí začal vulgárně nadávat. To však byl jenom začátek. Než se úřednice nadála, Mostečan se dal do demolování vybavení kanceláře. Na místo dorazily přivolané hlídky strážníků a policistů. Ještě před jejich příjezdem však muž stihl zničit majetek v hodnotě 70 tisíc korun. Odneslo to především technické vybavení místnosti, vzduchem ale létaly i květináče. Rozčilený klient putoval spolu s policisty na služebnu, kde mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Případ šetří ve zkráceném přípravném řízení mostecké obvodní oddělení.


 

Vyhrožoval sociální pracovnici, skončil na policii

Hamerští policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování 46letému muži z Chomutovska. Ten si vylil svůj vztek na sociální pracovnici v domově pro seniory. Poškozenou slovně urážel a vyhrožoval jí fyzickou likvidací. Žena kvůli tomu měla strach o svůj život. Důvod měl spočívat v jisté záležitosti týkající se rodičů podezřelého. Případ se stal v listopadu. Šetřen je ve zkráceném přípravném řízení.


 

Neřidič řídil pod vlivem marihuany

Obrničtí policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 22letému muži z Lounska. Ten se jako řidič vozidla Škoda Felicie choval zcela nezodpovědně. Za volant totiž usedl pod vlivem marihuany a navíc má vyslovený zákaz řízení až do roku 2013. Policisté mladého muže kontrolovali v listopadu, nyní toxikologická analýza potvrdila podezření na konzumaci drogy.


 

Zloděj ukradl vánoční dárky

Vloupání do bytu v Marxově ulici v Mostě šetří policisté. Po návratu domů poškozená zjistila, že jí zloděj sebral vánoční dárky, vánoční kolekce a tabák. Jednalo se o věci v hodnotě 2.500 korun. Poškozením dveří se částka navýšila o 4.500 korun. Věc šetří mostecké obvodní oddělení. Pachateli hrozí v případě dopadení postih za přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.


 

Alkohol mu při řízení koloval v krvi

Alkohol koloval v krvi řidiče vozidla značky Škoda Favorit. Zjistili to policisté mosteckého obvodního oddělení. Opakovaná dechová zkouška ukázala hodnoty, které přesahovaly 1,3 promile. Odměnou od policistů bylo 26letému Mostečanovi sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.


 

Užil marihuanu

Marihuanu měl v sobě při řízení vozidla Opel 19letý Mostečan. Kontrolou v Sukově ulici to odhalili dopravní policisté. I tohoto mladého muže neminulo sdělení podezření ze spáchání přečinu. Věc je šetřena ve zkráceném přípravném řízení.


 

Očesal lyžařský vlek

Škodu vyčíslenou na dvacet tisíc korun způsobil neznámý poberta u vleku lyžařské sjezdovky nad Litvínovem. Povedlo se mu ukrást elektrickou bezpečnostní kabeláž mezi nosnými sloupy. Případem krádeže se nyní zabývají mezibořští policisté. Po pachateli pátrají.


 

V práci přišel o peněženku

O věci v hodnotě necelých pět tisíc korun přišel zaměstnanec jedné firmy na Mostecku. Kdosi cizí si během pracovní doby přisvojil jeho volně odloženou peněženku s doklady, finanční hotovostí a platebními kartami. Po neznámém s hbitými prsty pátrají obrničtí policisté. Skutek šetří jako přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.


 

Půl hodinky zloději stačilo

Půl hodinky stačilo neznámému zlodějíčkovi k návštěvě cizího auta. Zřejmě ho tam přilákala peněženka. V té měl poškozený uloženy doklady a platební karty. Včetně poničení auta byla škoda vyčíslena na 2.200 korun. Vybraný Peugeot stál zaparkovaný v ulici Obránců Míru. V případě dopadení hrozí pachateli trest za přečiny krádež vloupáním a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

 

 

por. Alena Bartošová

V Mostě, 23. prosince 2011


 

vytisknout  e-mailem