Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zdá se, že placení za zboží není předností tohoto mladíka

NÁCHODSKO – Minule si odnesl bez placení šunku a ponožky, nyní chtěl parfém 

undefinedIlustrační foto//Policie ČRZkrácené přípravné řízení s 25letým mužem, který má potíže s placením nákupů v obchodech, zahájili v těchto dnech policisté z Obvodního oddělení v Náchodě.

V době minulých dvou týdnů ho totiž pracovníci ostrahy dvou obchodních domů v Náchodě postupně přistihli při pokusech o pronesení nezaplaceného zboží přes pokladny ven z obchodu. Poslední týden v září si v supermarketu vyhlédl ponožky a šrůtek šunky, o právě uplynulém víkendu zase v jiném parfém. Ani v jednom případě se však dále než za pokladny nedostal. Tam už na něj vždy čekala ostraha.

Přivolaná policie hlídka zjistila, že toto není jeho ojedinělý poklesek a že mladý muž za obdobné neplacení zboží už strávil dva a půl roku ve vězení, odkud ho propustili v březnu 2014.

Policie tedy proti mladému muži z Hronova zahájila trestní stíhání pro opakovaný přečin krádeže, a přestože mu způsobenou škodu muži zákona vyčíslili na něco málo přes šest set korun, za opakované nedodržování zákona mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Eva Prachařová
9. 10. 2015 v 14.00 hodin

 

vytisknout  e-mailem