Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zbytečně

VSETÍNSKO: Nedaleko sebe se během týdne staly dvě podobné krádeže. 

Dva velmi podobné případy krádeží z neuzamčených aut se staly během týdne v obcích Halenkov a Hrozenkov. Pachatel sebral peněženku a příruční tašku.

O tom, že se neoplatí ponechat auto neuzamčené a ještě v něm mít cennosti, se včera a minulý čtvrtek přesvědčili dva muži v Halenkově a Novém Hrozenkově. V prvním případě v obci Halenkov ponechal minulý čtvrtek dopoledne odemčenou Škodu Octavia jednačtyřicetiletý muž z Karlovicka. Během hodiny a půl z auta zmizela pánská peněženka s doklady, stravenkami a několika stokorunami v hotovosti. Celkem vyčíslil muž škodu na dva tisíce devět set korun.

O týden později před polednem stačilo zloději v obci Nový Hrozenkov dokonce jen deset minut, aby zjistil, že zaparkovaná dodávka Mercedes-Benz není uzamčená. Dostal se tak lehce ke koženkové pánské příruční tašce. V ní taktéž doklady a k tomu peněženka se čtyřmi tisíci korun. Celkově je škoda čtyři a půl tisíce korun a vznikla jednašedesátiletému muži z Opavy. V obou případech stačilo tak málo – zamknout auto a věci v autě nenechávat.

Letní měsíce jsou časem spojeným s cestováním a pobytem na koupalištích. Upozorňujeme občany, že zloději si dovolenou nevybírají a právě ostavená auta a volně odložené věci při koupání jsou pro ně velkým lákadlem. Při odchodu od vozidla toto uzamkneme, ověříme, zda jsme nenechali otevřená okna vozidla a nenecháváme v něm cennosti ani věci, které by cennost mohly připomínat. Na koupalištích využijme odkládacích skříněk na cenné věci a neponecháváme ostatní  věci zcela bez dozoru.

V této době se taktéž pořádají mnohé kulturní, společenské a sportovní akce. I v tomto případě platí, že si dáváme na věci pozor. Nezřídka se stává, že návštěvníci zapomínají své peněženky a jiné cennosti na různých místech a než si to uvědomí a vrátí se zpět, nic nenajdou. Co si nemusíme brát na podobnou akci, to raději ponecháme doma a v určitých intervalech si věci u sebe zkontrolujeme.


22. června 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem