Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zbraňová amnestie

Jihočeský kraj - Od 31. ledna 2021 nastává změna v zákoně o zbraních a střelivu. 

Jihočeští policisté z Odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál připomínají spoluobčanům, že od 31. ledna 2021 vstupuje v účinnost novelizovaný zákon o zbraních a střelivu, který mj. dává možnost odevzdat beztrestně na jakýkoli útvar Policie České republiky zbraně a střelivo podléhající registraci dle zákona č. 13/2021 (https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2021-13), kterou doma přechovávají bez platných dokladů – tzv. Zbraňová amnestie

Tato akce „zánik trestnosti Nedovoleného ozbrojování“, bude probíhat do 31. července 2021. Zbraňová amnestie v minulosti probíhala v letech - 1996, 2003, 2009 a 2014, kdy jsme přijímali mnoho zbraní a střeliva. 

Osoby, které doma vlastní zbraň, jenž podléhá  registraci, je odevzdají na kterémkoliv útvaru policie. Zde jim vystaví potvrzení a následně budou vyzváni Odborem služby pro zbraně a bezpečnostní materiál k podání informace, zda se  rozhodli  zbraň zlegalizovat tím, že jim budou vystaveny příslušné doklady nebo zbraň již nebudou chtít a předávají ji do vlastnictví státu. Akce se samozřejmě nevztahuje pouze na zbraně kategorie A, A-1, B anebo C, ale také jejich hlavní části nebo střelivo.

Proto využijte této možnosti a pokud nejste držiteli příslušné skupiny, zbraně odevzdejte!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

25. ledna 2021

vytisknout  e-mailem