Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zbraně jsou opět na svém místě

ZLÍNSKO: Obvinili jsme dva muže z trestného činu nedovolené ozbrojování. 

Díky rychlé a precizní spolupráci uniformovaných policistů a kriminalistů Krajského ředitelství policie Zlínského kraje a Okresního státního zastupitelství ve Zlíně se podařilo zjistit pachatele odcizení poškozených zbraní z vrbětického muničního areálu. Dva muži jsou stíháni pro trestný čin nedovolené ozbrojování. Všechny zbraně policisté zajistili při domovních prohlídkách.

Lákadlem dvou mužů se staly zbraně rozmetané v roce 2014 volně do prostoru při výbuších v muničních skladech ve Vrběticích. I přes odpovídající ostrahu tohoto rozsáhlého areálu, kterou provádí policisté a pracovníci Vojenských lesů a statků a to fyzicky i s pomocí technických prostředků, se mužům do prostor rozsáhlého a v nepřehledném terénu umístěného areálu podařilo dostat. Z něj potom vynesli několik po areálu výbuchem rozmetaných, velmi poškozených, zrezivělých a neúplných zbraní.

Vlastním zjištěním a následným šetřením přišli policisté záhy na stopu těchto mužů. Díky profesionální spolupráci kriminalistů s pracovníky okresního státního zastupitelství se podařilo muže zadržet a následně obvinit z trestného činu nedovolené ozbrojování. Tato spolupráce taktéž způsobila, že se pachatelům žádnou ze zbraní nepodařilo prodat a všechny byly zajištěny při provedených domovních prohlídkách.

Případné další informace k této události poskytneme v pondělí po jednání s vyšetřovatelem a Okresním státním zastupitelstvím ve Zlíně. Je nutno objektivně konstatovat, že oplocení areálu je v délce přibližně patnáct kilometrů a jeho hermetické uzavření by vyžadovalo obrovské nasazení živé síly a technických prostředků. Po tomto incidentu PČR i Vojenské lesy a statky posílily střežení areálu a byla přijata další odpovídající opatření.

8. září 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem