Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zboží si nechte dodat raději na dobírku !

LIBEREC - Žena doplatila na platbu zboží předem 

V čase předvánočním začne většina občanů nakupovat pro své blízké a známé dárky. Všichni z nás chtějí za nákupy vydat samozřejmě co nejnižší částku. Nemyslíme tím nákup podřadného zboží, ale nákup zboží za nejvýhodnější cenu. Velmi výhodné a pohodlné jsou internetové obchody.
S oblibou internetu bohužel roste i počet jeho podvedených uživatelů. O finančních internetových podvodech byla již sepsána řada textů. Vzhledem k vzrůstajícímu počtu případů vyvstává nutnost na některá úskalí těchto obchodů občany upozornit. 
Liberečtí policisté jako poslední případ šetří případ 36-leté ženy z Liberce. Žena si na internetovém portálu s elektro spotřebiči objednala sporák značky Amica Gem. Prostřednictvím bankovního převodu na účet zaplatila částku téměř 5 000 Kč a čekala na dodání slíbeného zboží. Čas plynul, ale objednaná a zaplacená věc nepřicházela. Žena se pokusila kontaktovat společnost, u které měla zboží objednáno, ale žádná komunikace s nimi není možná. 
O pomoc se tedy obrátila na policisty, kteří případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu ,,podvodu“, za což může být pachatel potrestán odnětím svobody v trvání až dva roky.
 
Pokud se rozhodnete, že využijete nabídky, která se objeví na internetu, doporučujeme se předem informovat o solidnosti prodávající společnosti a pokud je to možné využít méně riskantního dodání zboží na dobírku.

por.Mgr.Ludmila Knopová
19.10.2011
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem