Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zbil vlastní matku, skončil ve vazbě

ZLÍNSKO: Za ublížení na zdraví mu hrozí tři roky vězení. 

Komisařka kriminální policie ze Zlína obvinila třiašedesátiletého muže ze Zlína ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a nebezpečné vyhrožování, kterých se dopustil na své vlastní matce. Muž skončil nejprve v protialkoholní záchytné stanici a poté v policejní cele, kterou následně vystřídala cela vazební. Za oba trestné činy mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Operační důstojník vyslal ve středu odpoledne hlídku policistů ze Zlína k oznámení o fyzickém napadení třiaosmdesátileté ženy jejím třiašedesátiletým synem v bytě ve Zlíně. Na místě našli policisté silně podnapilého muže a seniorku, která si stěžovala na bolesti hlavy i celého těla. Popsala policistům, že její syn přišel den předtím na návštěvu, protože žije na ulici. Chtěl se umýt a podívat na fotbal. Od doby, co přišel v podnapilém stavu, ženu začal nejprve slovně a poté i fyzicky napadat. V útocích a vyhrožování matce pokračoval celou noc i následující dopoledne. Vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu přivolali policisté záchranáře, kteří ženu převezli k ošetření do nemocnice.

Prověřování v okolí i u sousedů ukázalo, že tento incident rozhodně nebyl ojedinělý. Podobný scénář se opakuje vždy, když muž svou matku navštíví, což bývá někdy i několikrát za měsíc.

Násilník, který má v rejstříku trestů pět záznamů pro majetkovou i násilnou trestnou činnost, popřel, že by matce fyzicky ublížil. Dechová zkouška u něj ukázala téměř tři promile alkoholu. Policisté podali návrh na jeho umístění do vazby, který soudce okresního soudu akceptoval. 

16. září 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem