Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zběsilá jízda skončila v Otrokovicích

ZLÍNSKO: Kradený vůz má zpět majitel. 

Včera odpoledne vrátili policisté z obvodního oddělení v Otrokovicích vůz osmačtyřicetiletému muži z Hodonínska. V poledne mu ho ukradl pachatel a ujížděl z Veselí n. Moravou až do Otrokovic.
Celé 43 kilometry, na které se pachatel auta zmocnil, byly velmi riskantní. Muž porušoval předpisy na každém metru. Jel naprosto zběsile, projížděl křižovatkami na červenou, přejížděl přes chodníky a dokonce najel na policejní hlídku, která se ho snažila zastavit v Uherském Hradišti. V Napajedlech na Zlínsku se na podezřelou stříbrnou Octavii napojila policejní hlídka, která auto sledovala. Řidič ještě zrychlil a ujížděl ven z Otrokovic, pak se tam zase ale z rychlostní komunikace vrátil. Dojel až do areálu jedné firmy, kde auto zanechal. Pachatel přeskočil přes plot a utekl. Naposledy ho svědkové viděli o něco později v Kvítkovicích.
Policisté o zadržení vozu ihned informovali jeho majitele, který si ho ještě tentýž den odpoledne převzal. Auto bylo dramatickou jízdou poškozené. Majitel odhaduje škodu na přibližně 80 tisíc korun.
Vrácením vozu ale kauza nekončí. Naopak. Na případu teď pracují policisté z Uherského Hradiště i Otrokovic, kteří jsou už nebezpečnému pachateli na stopě. Mladému muži hrozí až šestileté vězení. Je totiž podezřelý nejen z trestného činu krádež, ale také poškození cizí věci a násilí proti úřední osobě.

 

14. července 2011, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem