Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Záznamy z tísňové linky 158

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žadatel požadoval poskytnutí následujících informací:

…podle shora uvedeného zákona žádám o laskavé poskytnutí dílčí informace formou a to dle Vaší volby ze „Závazného pokynu policejního prezidenta z 11. 3. 2005, kterým se upravuje provoz integrovaného a řídícího systému „Dispečer - maják 158“, v platném znění a pokud pokyn doznal změn, pak ve znění platném od 1.1.2021 do 31. 3. 2021, jmenovitě:

a) ustanovení, ze kterého vyplývá, jak dlouho jsou uchovávány zvukové záznamy přijatých oznámení pořízené podle zmíněného závazného pokynu, nebo

b) postačí pouhé sdělení, s odkazem na příslušné ustanovení, ze kterého plyne jak dlouho jsou uchovávány zvukové záznamy přijatých oznámení pořízené podle zmíněného závazného pokynu, a jak dlouhá doba uchovávání je.

Policie České republiky jako povinný subjekt podle § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb. žádost posoudila a sdělila žadateli, že dobu uchovávání zvukových záznamů přijatých oznámení na tísňovou linku 158 neupravuje závazný pokyn policejního prezidenta č. 19/2005, kterým se upravuje provozování integrovaného komunikačního a řídícího systému „Dispečer-Maják 158“.

Technologie pro záznam a archivaci telefonního provozu uchovává záznamy po dobu nejméně 90 dní ode dne pořízení. Maximální doba uchování záznamu je obecně 365 dní, kdy tato delší doba uchovávání záznamu provozu závisí na naplnění obsahové kapacity serverů jednotlivých operačních středisek.

pplk. Mgr. art. et Mgr. David Schimmer – 8. 9. 2022

vytisknout  e-mailem