Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zážitkový den na Krajském ředitelství policie Plzeňského kraje.

PLZEŇSKÝ KRAJ - Studenti si vyzkoušeli část přijímacího řízení k policii. 

Dne 12. dubna 2019 jsme na Krajském ředitelství policie Plzeňského kraje přivítali třídu studentů třetího ročníku gymnázia, jejíž žák se umístil jako první v soutěžním kvízu „Kraj pro bezpečný internet“.  ( http://www.plzensky-kraj.cz/cs/clanek/projekt-kraje-pro-bezpecny-internet-zna-sve-viteze-0  ) Jednou z cen byl pro mladého vítěze zážitkový den na Krajském ředitelství police Plzeňského kraje, kterého se mohl zúčastnit i se svými spolužáky.

Studenty jsme provedli budovou krajského ředitelství, kde jsme je seznámili s prací u policie a různými policejními složkami. Studenti si mohli dozvědět o zajímavostech práce u policie, seznámit se s různými složkami a vyzkoušet si testy fyzické zdatnosti, které musí absolvovat každý, kdo má zájem stát se policistou. Instruktoři žákům předvedli základy sebeobrany a poradili jim, jak se bránit v případě napadení. Po zkoušce fyzické zdatnosti studenti navštívili policejní integrované operační středisko. Zde viděli policisty, kteří přijímají oznámení od veřejnosti a dále odesílají hlídky policie na místa událostí. Dalším zážitkem byla návštěva cenné sbírky zbraní, která patří mezi jednu z nejhodnotnějších v rámci Policie České Republiky.
Žáci si také prohlédli služební vozidlo s radarem a vyzkoušeli si brýle, které simulují opilost, únavu a ovlivnění omamnými a psychotropními látkami.

Studenti si zážitkový den užili a ocenili, že si mohli vyzkoušet část přijímacího řízení k polici a navštívili místa, kam se běžně nedostanou. Návštěvu na Krajském ředitelství policie Plzeňského kraje si chválila i paní učitelka, která žáky doprovázela. Děkovala zejména za to, že jsme se skupině naplno věnovali a připravili pro ně den, na který budou dlouho vzpomínat.  

prap. Alena Nováčková
23. dubna 2019
 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem