Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Zažít město jinak

V Praze a v dalších dvaceti městech po celé České republice proběhl již 12. ročník sousedských slavností - Zažít město jinak. V Bubenči se návštěvníkům představila mimo jiné daktyloskopie. 

foto 5Několik desítek tisíc lidí vyšlo v sobotu 16. září do ulic Prahy, aby „zažilo“ své město jinak. Slavnosti, které se konají již od roku 2006, sbližují sousedy a oživují veřejný prostor našich měst.  

Na Puškinově náměstí v Praze 6 Bubenči zpestřily bohatý místní program ukázky z činnosti daktyloskopie, které zde představil znalec Kriminalistického ústavu Praha. Děti i dospělí si vyzkoušeli zviditelnit své daktyloskopické stopy a vyhotovili si daktyloskopickou kartu. „Hravou formou jsem chtěl sousedům přiblížit některou z oblastí znaleckého zkoumání instituce, kde pracuji. Daktyloskopie se k tomu nejvíc hodí,“ uvedl Miloslav Švarc a dodal, že byl překvapen řadou dotazů z oblasti forenzního prostředí. „Nejčastěji se lidé ptali, zda umíme vše, co naši filmoví kolegové v kriminálních seriálech. Mnohdy byli mojí odpovědí překvapeni,“ dodal s úsměvem znalec Švarc.

V programu nechyběla např. truhlářská dílna, ochutnávka piva místního pivovaru, hrátky s angličtinou či pochoutky zdejší pekárny. Na podium vystoupil dívčí taneční soubor a hosté pořádající lokality.          

kpt. Mgr. Petra Srnková
Kriminalistický ústav Praha Policie ČR
17. září 2017  

   

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem