Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Zavraždil kamaráda

OLOMOUCKÝ KRAJ - Vrah útočil chladnokrevně. 

Aktualizace 22. března 2023:

Kriminalisté odložili případ zavražděného sedmnáctiletého chlapce, který přišel o život v pátek 28. října 2022 v bytovém domě ve Velkých Losinách. A to pro nepřípustnost trestního stíhání, neboť osmnáctiletý útočník podezřelý ze zločinu vražda zemřel.

por. Mgr. Libor Hejtman
22. března 2023

--------------------------------------------------

Aktualizace 1. listopadu 2022:

Soudní pitva prokázala, že úmrtí osmnáctiletého mladíka podezřelého ze zločinu vražda sedmnáctiletého chlapce ve Velkých Losinách nemá souvislost se střelbou zakročujícího policisty. Přesná příčina úmrtí zatím není známa. Čekáme na další výsledky pitvy, mimo jiné i na toxikologický rozbor. Závěry ze soudní pitvy budou známy v řádu několika týdnů.

por. Mgr. Libor Hejtman
1. listopad 2022

----------------------------------------------------

Kriminalisté odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda, kterého se měl dopustit osmnáctiletý mladík z Velkých Losin. 

V pátek 28. října v noci jsme přijali na tísňovou linku 158 oznámení, že se v bytovém domě v obci Velké Losiny ozývá křik.

Na místo vyrazila policejní hlídka, která v chodbě domu spatřila mladíka útočícího s nožem a tyčí v ruce na muže ležícího na zemi. Agresor na opakované výzvy policistů, aby svého jednání zanechal, nijak nereagoval a ve zběsilém útoku pokračovat. Po opakovaných marných výzvách útočník nejenže neukončil své jednání, ale zaútočil i proti zasahující hlídce, proto byl jeden z policistů nucen použít služební zbraň. Útočník byl zasažen do ruky a poté, co v útoku i nadále pokračoval, byl dalším výstřelem zasažen i do druhé ruky a teprve poté se policistům podařilo jeho běsnění zastavit.

Policisté ihned poskytli oběma zraněným mužům první pomoc a přivolali záchrannou službu. Lékař na místě konstatoval u sedmnáctiletého chlapce smrt. O rok starší útočník byl transportován do nemocnice, přes veškerou poskytnutou péči však zemřel.

Přesnou příčinu úmrtí útočníka i oběti a také to, zdali mladíci byli pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky, určí nařízené soudní pitvy.

Za zvlášť závažný zločin vražda hrozí dle trestního zákoníků trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.  Motiv činu zjišťujeme.  

mjr. Mgr. Jitka Dolejšová
31. října 2022

vytisknout  e-mailem