Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zavolala, že je v IGY bomba

České Budějovice - Úspěch českobudějovických kriminalistů. Včerejšího dne si vyslechla obvinění z provinění trestného činu šíření poplašné zprávy 16letá dívka z Českobudějovicka  

Prvního listopadu loňského roku, čtyři minuty před čtvrtou hodinou odpolední, oznámil na linku tísňového volání 150 HZS neznámý ženský hlas, že v objektu českobudějovického obchodního centra IGY na Pražské třídě je uložen nástražný výbušný systém. Českobudějovická policie ve věci přijala bezodkladně opatření - na místo se bezprostředně po oznámení dostavila kompletní výjezdová skupina Služby kriminální policie a vyšetřování, hlídky policistů z Obvodních oddělení policie , policejní pyrotechnik Správy Jihočeského kraje, policejní psovodi se služebními psy, strážníci městské policie, pracovníci a vozidla RZS a HZS.
Opatření bylo týž den ukončeno v 19:00 hodin, žádný nástražný výbušný systém nebyl v objektu OD IGY nalezen. Ke zranění osob nedošlo, ani ke škodám hmotným. Všechny osoby, které se v inkriminované době v obchodním centru nacházely, byly vyzvány, aby objekt opustily. Jednalo se cca o 500 osob.

Pachatele, respektive pachatelku, která dne 01.11.2008 v 15:56 hodin anonymně telefonicky oznámila na linku tísňového volání 150 HZS, že v nákupním centru IGY na Pražské třídě je bomba , už českobudějovičtí kriminalisté znají.
Na základě intenzivního prověřování veškerých poznatků i indicií a dokumentování případu se podařilo kriminalistům ustanovit ve věci podezřelou - 16letou dívku z Českobudějovicka
Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování 16leté dívce včerejšího dne sdělil obvinění pro podezření z provinění trestného činu šíření poplašné zprávy.

vytisknout  e-mailem