Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Závody poškodily les

TEPLICE - Pořadetel závodů kol obviněn; Pěstoval konopí, hrozí mu soud... 

Obviněný pořadatel závodů
     Policejní vyšetřovatel obvinil z trestného činu poškozování cizí věci muže, který si v květnu loňského roku jako organizátor a ředitel závodu horských kol na Teplicku nevyžádal svolení majitelů všech pozemků a svolení orgánů státní správy tento závod na pozemcích, přes které trať vedla zorganizovat. Přípravou tratě a samotným závodem došlo k poškození pozemků, zejména vykácení malých stromů, poničení půdního krytu a následného vzniku erozní rýhy v místě trati. Náklady na uvedení krajiny do původního stavu dle vypracovaných znaleckých posudků činí 366 tisíc korun. Závod byl navíc uskutečněn na území chráněném zvláštním právním předpisem. Pokud soud prokáže obviněnému vinu, hrozí mu trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.
 
Pěstitel konopí půjde před soud
    Policisté obvinili z trestného činu nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku 28-letého muže z Teplic. Bylo mu prokázáno, že v loňském roce pěstoval 17 rostlin botanického rodu konopí, přičemž kriminalisticko-technickým zkoumáním z odvětví chemie bylo zjištěno, že shora uvedené rostliny měly průměrný obsah látky THC 7,5%, což odpovídá hmotnosti 16,6 gramu této čisté látky.
 
Prodávala doma heroin
     Kriminalisté zadrželi ženu z Teplic, která v místě svého bydliště prodávala narkomanům drogu heroin. Byla obviněna z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který může být potrestána odnětím svobody na jeden rok až pět let.
 
Ukradli nerezové trubky
     Počátkem ledna letošního roku přijali policisté trestní oznámení o odcizení nerezových profilů a trubek z objektu firmy v Bílině. Poškozená společnost vyčíslila celkovou škodu na necelých 96 tisíc korun. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že krádeže se dopustili tři muži z Bíliny. Dva již byli obviněni z trestného činu krádeže, hrozí jim trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.
 

vytisknout  e-mailem