Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Závodil dříve, než mohl

ZLÍNSKO: V obci jel více než sedmdesátikilometrovou rychlostí.  

Již včera zahájili policisté opatření, která se týkají letošní Barum Czech Rally Zlín 2012. Na několika místech Zlínského kraje kontrolovali dodržování pravidel silničního provozu, především pak v blízkosti tratí, na kterých budou během víkendu usilovat o vítězství přihlášené posádky. Přestože jsme již dříve avizovali, že do akce nasadíme maximální počet měřící a dokumentační techniky, porušení zákona zjistily policejní hlídky v téměř padesáti případech. Celkem třicet pokut policisté udělili za překročení povolené rychlosti, z toho v pěti případech se jednalo o účastníky letošní barumky. Včerejším rekordmanem mezi řidiči, kteří si spletli běžný provoz s ostrou soutěží, byl jezdec švýcarské posádky. Ten se v Oldřichovicích atmosférou blížícího se závodu nechal unést natolik, že obcí projel rychlostí 77 km/h.
Ani v nadcházejících dnech policisté v kontrolách nepoleví. Naopak se počty policistů nasazených do opatření budou zvyšovat. Od pátku do neděle bude na veřejný pořádek a bezpečnost provozu dohlížet každý den více než stovka policistů.
Na závěr upozorňuji na zítřejší uzavírky. Již od sedmi hodin ráno bude uzavřena silnice mezi Pohořelicemi a Komárovem. Až do třinácti hodin tak bude komunikace mezi těmito obcemi sloužit jen soutěžním posádkám. Těm také bude vyhrazeno centrum Zlína při noční městské rychlostní zkoušce. Trať bude uzavřena již v 18:15 hod, otevřít by se měla čtvrt hodiny před půlnocí.

 

30. srpna 2012, pprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem