Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zavinění nehody a ujetí z místa

JIČÍNSKO - Řidič pod vlivem alkoholu a bez helmy vezl na motorce 2 malé děti také bez helmy. 

V těchto dnech policejní vyšetřovatel obvinil 42letého muže z Jičínska z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku.
Muž jako řidič motocyklu Jawa na začátku července se jel po vypití dvou piv projet na motorce se dvěma malými dětmi. Na silnici III. třídy v Robousích se začal otáčet, aniž by měl zapnutou levou směrovku, nebo dal najevo změnu směru upažením levé ruky. V tu dobu za ním jel další motocykl značky Yamaha, jehož řidič ve snaze zabránit střetu, strhl řízení vlevo, dostal smyk a z motorky spadl i se spolujezdkyní na zem. Díky jeho včasné reakci nedošlo ke střetu obou motocyklů. Otáčející motorkář z místa nehody odjel, aniž by poskytl havarovaným první pomoc. Tehdy 16letý mladík i jeho o rok mladší spolujezdkyně utrpěli zranění, s kterým museli vyhledat lékařské ošetření. Na místo nehody se starší motorkář vrátil až později. Policisté ho podrobili dechové zkoušce s pozitivním výsledkem téměř 0,5 promile. Mladší řidič měl dechovou zkoušku negativní.
Z vyšetřování vyplynulo, že muž, nejen že řídil pod vlivem alkoholu, jel navíc na motorce, která neměla platnou STK, dále neměl nasazenu ochrannou helmu a vezl dvě nezletilé děti, které také neměly helmu.
Pokud bude obviněnému muži prokázána vina, může být odsouzen až na 5 let do vězení.

por. Iva Kormošová
14.10.2021, 10.00

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem