Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Závažný zločin vraždy - oběť neznámá

Jihočeští kriminalisté mají jistotu, pitva mrtvého muže nalezeného u Schwarzenberského plavebního kanálu prokázala vraždu. Totožnost oběti je však stále neznámá. 

Provedená soudní pitva potvrdila podezření kriminalistů. Muž nalezený v neděli v lesním porostu několik kilometrů od obce Nová Pec na Naučné stezce „Schwarzenberský plavební kanál“ mezi rozcestím Raškov a Klápa byl zavražděn. Totožnost mrtvého muže se nepodařilo zjistit. Není možné vyloučit, že obětí vraždy je cizinec, například z Rakouska nebo Německa. Muž ležel viditelně v  lese sedm metrů od stezky. Turisté mohli jeho tělo pokládat za figurínu.

Pitva upřesnila, že zavražděný muž byl starší, pravděpodobně ve věku 65 - 75 let. Měřil 171 cm, vážil kolem 90 kg. Muž měl světle modré oči a byl bez chrupu, mohl samozřejmě používat zubní protézu, ta však nebyla nalezena. Muž prodělal operaci pravé kyčle, měl endoprotézu. U srdce měl muž dva stenty (trubičky pro rozšíření tepen zásobujících srdce). Pravděpodobně tedy prodělal infarkt. Muž byl v lese nalezen bez oděvu. Neměl na sobě ani žádné ozdoby či šperky, ani tetování. Pravděpodobně byl také nekuřák.

Kriminalisté stále neznají mužovu totožnost. Žádají opakovaně širokou veřejnost o pomoc. Někdo muže postrádá nebo hledá. Majitelé penzionů a hotelů v okolí v zavražděném muži mohou poznat svého hosta. V tomto případě ať kontaktují policisty na lince 158. Kdokoliv, kdo pohřešuje po víkendovém výletu staršího muže, ať také kontaktuje policisty. Někdo mohl zavražděného potkat, každá maličkost je důležitá. Někdo může v zavražděném poznat souseda, kterého již několik dní neviděl. Také tuto informaci policisté prověří.

Mrtvého muže ležícího v lese jen několik metrů od naučné stezky si všimli v neděli (25. 11. 2018) krátce po obědě turisté, žena s mužem, kteří tělo pokládali za figurínu a domnívali se, že jde o cvičení Horské služby. Policisté je žádají, aby se ihned ozvali na linku 158, jejich informace jsou velmi důležité.

Kriminalisté také žádají všechny, kdo se během víkendu (od pátku do nedělního odpoledne) pohybovali v okolí místa nálezu těla, tj. podél Schwarzenberského kanálu, aby se policistům přihlásili na lince 158. Důležitá je každá maličkost, které si všimli, například projíždějící či zaparkovaná vozidla, osoby které potkali,  v lese pohozená část oděvu...

Kriminalisté také žádají všechny, kdo mají ve vozidlech autokameru a během víkendu projížděli v okolí Nové Pece, Horní Plané, Želnavy…aby záznam poskytli vyšetřovatelům, například i zasláním emailem po dohodě s operačním důstojníkem na lince 158. Majitelé nemovitostí v okolí nálezu těla mohou mít na svém domě kameru, také tyto záznamy jsou pro nás důležité.

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

27. listopadu 2018

Odkazy do noveho okna

Neznámý zavražděný muž II

Neznámý zavražděný muž II 

Detailní náhled

Neznámý zavražděný muž III

Neznámý zavražděný muž III 

Detailní náhled

Neznámý zavražděný muž IV

Neznámý zavražděný muž IV 

Detailní náhled

Neznámý zavražděný muž I

Neznámý zavražděný muž I 

Detailní náhled

Mapa místa I

Mapa místa I 

Detailní náhled

Mapa místa - podrobnější pohled II

Mapa místa - podrobnější pohled II 

Detailní náhled

Pohled na rozcestník Raškov u místa nálezu III

Pohled na rozcestník Raškov u místa nále... 

Detailní náhled

Rozcestník Raškov IV

Rozcestník Raškov IV 

Detailní náhled

Pohled od místa nálezu na rozcestník Raškov - vlevo Schwarzenberský kanál V

Pohled od místa nálezu na rozcestník Raš... 

Detailní náhled

Pohled od rozcestníku Raškov směrem k rozcestníku Klápa - vpravo Schwarzenberský kanál VI

Pohled od rozcestníku Raškov směrem k ro... 

Detailní náhled

Louka u Schwarzenberského kanálu směrem k rozcestníku Klápa VII

Louka u Schwarzenberského kanálu směrem ... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem