Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Závažná dopravní nehoda se stádem krav

České Budějovice - Policisté vyšetřují závažnou dopravní nehodu autobusu, při které byly zraněny čtyři osoby a uhynulo devět kusů dobytka. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Jednotky integrovaného záchranného systému pracovali většinu sobotní noci na místě závažné dopravní nehody na silnici na trase mezi Velešínem a Českými Budějovicemi poblíž Holkova. Řidič projíždějícího autobusu, který vezl lyžaře z Rakouska do Mělníka, narazil do stáda krav, které se z neznámých příčin objevilo na vozovce těsně před projíždějícím autobusem.


Místo DN I.JPG
Při nehodě byl velmi vážně zraněn druhý řidič autobusu sedící na pravém předním sedadle. Další tři cestující z autobusu utrpěli pravděpodobně rovněž těžká zranění. Před autobusem a kolem něho zůstalo po nehodě 9 uhynulých krav. Místo zajistili policisté a silnici obousměrně uzavřeli od deváté hodiny večerní do zhruba jedné hodiny ranní. Jednotky hasičů zajistili vyproštění osob z autobusu a také převoz zhruba padesáti cestujících na stanici, kde v teple počkali na přivolané náhradní autobusy. O zraněné osoby pečovaly posádky záchranné služby, zranění skončili v českobudějovické nemocnici.


Vyšetřovatelé policie zjistili ve spolupráci s veterinárním technikem zemědělské družstvo, majitele krav a provedli prvotní šetření k příčinám dopravní nehody. Nehodu vyšetřují pro podezření z trestného činu obecného ohrožení, neboť zatím nezjištěný pachatel pravděpodobně nedostatečným způsobem zajistil ohrazení kravína, ze kterého posléze krávy utekly.
Při nehodě byla způsobena škoda ve výši zhruba 800 000 korun na autobuse a zhruba 200 000 korun na uhynulém dobytku.
 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

4. března 2012

Odkazy do noveho okna

Místo DN I

Místo DN I 

Detailní náhled

Místo DN II

Místo DN II 

Detailní náhled

Místo DN III

Místo DN III 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem