Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Závažná DN na Borku

České Budějovice - Nehoda dodávkových vozidel si vyžádala čtyři zraněné osoby, policisté poblíž nehody nalezli další havarovaný osobní vůz se řidičem čekajícím na pomoc.  

Nad ránem došlo k závažné dopravní nehodě nad Borkem u Českých Budějovic. Silnice byla v tomto úseku uzavřena v obou směrech a to zhruba do 11:00 hodin. Policisté z Českých Budějovic zjišťují přesnou příčinu nehody, při které řidič polské dodávky Mercedes Vito jel směrem do Českých Budějovic a pravděpodobně vlivem rychlé jízdy v zatáčce přejel do protisměru, kdy se čelně střetl s pekařským dodávkovým vozem.

Řidiči obou vozidel utrpěli velmi závažná těžká zranění. Dvě další osoby z polské dodávky mají zranění lehčího charakteru. Jeden z dvojice již byl propuštěn z nemocnice. Na místě zasahovaly všechny složky IZS. Při vyprošťování zraněných osob a jejich transportu do nemocnice objevili policisté a hasiči další havarované vozidlo, Škodu Superb a to mimo komunikaci, několik desítek metrů od havarovaných dodávek. Z vozidla záchranáři vyprostili řidiče v silném šoku, nedokázal vysvětlit, co se vlastně stalo. Pravděpodobně mohl být ve vozidle i několik desítek minut. Při své nehodě, která předcházela střetu dodávek, utrpěl lehčí zranění. Pravděpodobně i u této nehody by mohla být příčina v rychlé jízdě. Vše však musí potvrdit až vyšetřování.

Záchranáři vyprošťují řidiče osobního vozu: Video DN Borek.MOV 

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

13. ledna 2015

 

 

Odkazy do noveho okna

DN Borek II

DN Borek II 

Detailní náhled

DN Borek I

DN Borek I 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem