Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zavazadla v autech přilákala zloděje

KROMĚŘÍŽSKO: Pachatel se vloupal do dvou zaparkovaných vozidel. 

Včera odpoledne se prozatím neznámý pachatel vloupal do osobního automobilu značky Škoda Octavia. Zloděj si vůz vyhlédl na parkovišti před jedním z obchodních domů v Kroměříži. Zaujal ho zřejmě kufřík ponechaný na zadním sedadle. Překonal zámek levých předních dveří a poté kufřík, ve kterém se nacházel notebook i s přenosnou tiskárnou, odcizil. Majiteli tak způsobil škodu odcizením věcí ve výši sedm a půl tisíce korun a škodu poškozením vozidla dva a půl tisíce korun.  
O pár minut později se neznámý pachatel vloupal do vozidla Škoda Octavia na parkovišti u jiného kroměřížského obchodního domu. Překonal zámek na dveřích zavazadlového prostoru a uvnitř odcizil sportovní tašku s oblečením, notebookem a dalšími osobními věcmi. Škoda odcizením věcí se vyšplhala na částku osmnáct tisíc korun, škoda poškozením auta byla vyčíslena na bezmála dva tisíce korun.
Po odcizených věcech a pachateli trestného činu krádež pátrají kroměřížští policisté. V případě dopadení mu hrozí až dva roky vězení.
 
Opětovně apelujeme na řidiče, aby ve vozidlech neponechávali bez dohledu žádné věci. Tašky, kabelky a různá zavazadla zanechaná uvnitř vozu jsou pro zloděje velkým lákadlem. I zdánlivě bezcenná věc může pachatele navnadit ke krádeži. Mnohdy odcizená věc nemá takovou hodnotu jako škoda způsobená poškozením vozidla po vloupání.
 
1. prosince 2014, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem