Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zavařila mu lživými výpověďmi

LOUNSKO - Sama teď čelí trestnímu stíhání; Z pozemku u domu ukradl kolo. 

Trestnímu stíhání pro spáchání trestných činů křivé obvinění a křivá výpověď a nepravdivý znalecký posudek čelí 25letá žena z Loun. Podle vyšetřovatele se zmíněných trestných činů měla dopustit tím, že vloni na podzim oznámila na tísňovou linku 158, že jí měl bývalý přítel napadnout, zbít a sebrat jí mobilní telefon. Policistům pak při výsleších popisovala, jak byla mužem fyzicky napadena a jak jí přitom sebral mobil a peníze.

V průběhu vyšetřování trestného činu loupeže, z něhož byl dotyčný obviněn, vyšlo najevo, že výpovědi ženy nebyly pravdivé. Při výslechu před soudem přiznala, že lhala ze vzteku a ve stresu z toho, jak se s mužem poslední dobou hádali.

Role obou aktérů se tak vyměnily, muž byl zproštěn obžaloby a trestně stíhaná je nyní žena, která mu svými nepravdivými tvrzeními způsobila problémy. Pokud soud uzná její vinu, může jí v krajním případě uložit trest odnětí svobody až na tři roky.

Z pozemku u domu ukradl kolo

Včera přijali lounští policisté oznámení o krádeži, ke které mělo dojít v ulici Na Valích. Neznámý pachatel tam vnikl na pozemek u rodinného domu, kde prohledal zaparkované osobní vozidlo, které nebylo zamčené. Odcizil z něho reflexní vestu a osvědčení o registraci vozidla. Poté z tohoto pozemku odcizil jízdní kolo. Majiteli tak vznikla škoda odhadnutá na 2.700 korun.

Za krádež a porušování domovní svobody hrozí pachateli v případě dopadení až tři roky za mřížemi.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 11. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem