Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Závada kolotoče v Havířově

Karvinsko - při závadě pouťové atrakce v Havířově se zranilo několik osob 

V sobotu 3. září 2022 po patnácté hodině došlo v Havířově k neočekávanému a nekontrolovatelnému pohybu řetízkového kolotoče. Při pohybu dolů a současném otáčení zavěšených sedaček, které narážely do zábradlí pouťové atrakce a okolních překážek, byly zraněny osoby na nich sedící. Ošetřeny byly téměř dvě desítky osob (nezletilí, ženy a muži ve věku od 7 do 42 let), přičemž některá zranění byla ošetřena jednorázově na místě, některá vyžadovala převoz do nemocnice.
Bezprostředně po události na místě kooperovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému (policisté, městští strážníci, hasiči a zdravotníci). Místo samotné policisté zajistili, aby mohlo být v následujících dnech za přítomnosti příslušných specialistů a znalců znovu ohledáno.
Havířovští kriminalisté v těchto dnech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti, kterého  se měl dopustit dosud neznámý pachatel. Pro zdárné objasnění celé nešťastné události jsou přivání znalci z příslušných oborů, probíhají výslechy svědků události i poškozených. Předpokládáme, že prověřování bude trvat v řádu několika měsíců.

Pracujeme s informacemi od občanů, že v pátek na této atrakci došlo k blíže nespecifikovaným technickým problémům. Na výzvu se přihlásilo několik osob, které popsaly své subjektivní dojmy z chodu atrakce.

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
5. 9. 2022

vytisknout  e-mailem