Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Zaútočila nožem na přítele

OLOMOUCKÝ KRAJ - Ženě hrozí za vraždu ve stadiu pokusu až 18 let za mřížemi. 

Kriminalisté odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili trestní stíhání dvaačtyřicetileté ženy pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu.

V sobotu 13. listopadu 2021 večer žena popíjela alkoholické nápoje spolu s dvaačtyřicetiletým přítelem ve svém bytě panelového domu v Šumperku. Společná zábava ale vzápětí přerostla v agresi. Podle dosavadního šetření žena měla nožem zaútočit na přítele, kterému způsobila bodnořezná poranění. Muž si po útoku přivolal pomoc a s život ohrožujícím zraněním skončil v péči lékařů nemocnice v Šumperku. Jakmile se šumperští policisté a kriminalisté o případu dozvěděli, okamžitě vyrazili událost prověřit. Následně po zjištěných informacích na místě zadrželi ženu a přivolali krajské kolegy, kteří si případ převzali. Ti po příjezdu provedli podrobné ohledání místa činu a zajištění stop. Motiv činu zůstává v šetření. Žena nejprve popírala, že by na přítele zaútočila, ale nakonec se k činu doznala.

Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí ženy do vazby, který soud akceptoval a poslal ji za mříže. Žena nebyla v minulosti trestně stíhaná.

Obviněné ženě hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

por. Mgr. Libor Hejtman
16. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem