Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zatáčkou jel příliš rychle

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Příliš rychlý průjezd zatáčkou pokračoval přemety v passatu.  

Kontrola dodržování rychlostních limitů je jednou z priorit uherskohradišťských dopravních policistů, o čemž svědčí řada řidičů, kteří jsou při jejich překročení každý týden přistiženi. Pro bezpečnou jízdu ovšem není důležité „pouze“ dodržování rychlostních limitů, ale přizpůsobení rychlosti jízdy dopravně technickému stavu silnice v kombinaci s vlastnostmi vozidla a v neposlední řadě schopnostmi řidiče a jeho smyslu pro bezpečnou jízdu. Jednoznačně nepřiměřeně rychle jel ale v sobotu navečer dvacetiletý mladík od Suché Lozi k Nivnici. Ve svém VW Passatu jel naštěstí sám. Díky vysoké rychlosti nezvládl bezpečně vyjet z levotočivé zatáčky, kdy vyjel vpravo mimo komunikaci. Snažil se vrátit zpět na silnici, a proto strhl řízení vlevo. Při prudkém manévru dostal smyk a vůz najel do travnatého břehu vlevo, několikrát se přetočil přes střechu a zůstal stát na poli. Při havárii utrpěl střízlivý řidič otřes mozku a zhmožděniny, s nimiž byl převezen do nemocnice.
Při více než dvojnásobném překročení rychlostního limitu byl ve středu dopoledne přistižen zahraniční řidič fabie projíždějící Bystřicí pod Lopeníkem. Policistům radar hlásil 111 km/h. Vzhledem k závažnosti mu policisté uložili kauci 10 000 korun, kterou musel dvaatřicetiletý řidič zaplatit dřív, než mohl s autem pokračovat v jízdě.
Do alkoholové šestice patří i třicátník, který ve čtvrtek řídil svou octavii v okolí Polešovic. Buchlovičtí policisté v jeho dechu opakovaně naměřili téměř tři promile alkoholu. A to při jízdě vezl své děti! Policisté s ním začali řešit podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu ze zákona hrozí až rok vězení a zákaz řízení až na deset let.
O jedno promile nižší hodnotu naměřili policisté mladému řidiči felicie poté, co jej zastavili uherskohradišťští strážníci při odjezdu od supermarketu v Hradišti. Dvaadvacetiletý řidič si troufl řídit auto nejen se dvěma promile v krvi, ale i přesto, že nemá řidičský průkaz. Kromě podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, s ním policisté řešili také přestupek řízení bez řidičského oprávnění, za což může počítat s pokutou od pětadvaceti do padesáti tisíc korun a až dvouletým zákazem řízení.
Další mladý řidič nadýchal 2,3 promile při řízení VW Passatu ve dvě hodiny v noci na neděli ve Strání. Dopravní policisté dvacetiletému muži na místě zadrželi řidičský průkaz, zakázali další jízdu a začali s ním řešit podezření ze spáchání trestného činu.
  
 
Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 23. – 29. 8. 2013
 
Počet zjištěných přestupků
23. – 29. 8. 2013
16. – 22. 8. 2013
Řidič pod vlivem alkoholu
6
3
Řidič pod vlivem drog
0
1
Překročení maximální rychlosti
72
62
Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě
13
9
Nepoužití bezpečnostních pásů
7
11
Telefonování za jízdy
18
23
Špatný technický stav vozidla
6
17
Uložené kauce za přestupek v dopravě
1
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

30. srpen 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

1 nehoda Sucha Loz

1 nehoda Sucha Loz 

Detailní náhled

2 nehoda Sucha Loz

2 nehoda Sucha Loz 

Detailní náhled

3 nehoda Sucha Loz

3 nehoda Sucha Loz 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem