Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zástupkyně firmy? Drzá lež!

NÁCHODSKO -Na falešnou plnou moc vyzvedávala v bance peníze jiných 

smlouvaIlustrační foto Policie ČR
Policisté z oddělení hospodářské kriminality v Náchodě zakončili případ, kdy se mladá žena pokusila na zfalšovanou plnou moc vybrat peníze z bankovních účtů cizích firem.
 
Mladá žena z Prahy se v pondělí 5. září 2011 na pobočkách bank v Náchodě a pak v Hradci Králové podvodným způsobem získávala peníze z cizích účtů. Nešla na to nijak složitě. Přišla do pobočky, kde se prokázala falešnou plnou mocí a tvrdila, že vystupuje jménem firmy. Poprvé se jí výběr podařil. Jako zplnomocněná osoba firmy z druhého konce republiky pak vybrala na pobočce v Náchodě z konta částku 58.000 korun. Ještě téhož dne přejela do Hradce Králové a zkusila svůj trik znovu.
 
Podruhé se jí však už tak dobře nevedlo. Pracovník bankovní přepážky tentokrát jednal velmi důkladně. Plná moc sice na první pohled vypadala jako pravá, úředník ji však důkladně prověřil a ukázalo se, že udělal velmi dobře. Údajný zmocnitel o nařízeném výběru ze svého účtu vůbec nic nevěděl. Pracovník banky tedy žádné peníze nevyplatil a nenápadně přivolal policii. Mezitím však žena znervózněla, výběr nechala být a z banky zmizela. Nebylo jí to však nic platné.
 
Nejenže byla zachycena na bezpečnostních kamerách, navíc jako bonus úředníkovi na přepážce zanechala svůj občanský průkaz, který si nechal předložit pro ověření.
 
Policie mladou ženu v minulých dnech obvinila ze spáchání přečinu podvodu a jí nyní hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
 
por. Bc. Eva Prachařová
18. 11. 2011 v v 14.30 hodin

vytisknout  e-mailem