Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Zastřelil mladého muže

OLOMOUCKÝ KRAJ - Spor vyvrcholil střelbou s tragickými následky. 

Kriminalisté odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili trestní stíhání pětačtyřicetiletého muže pro zvlášť závažný zločin vraždy.

Ve čtvrtek 11. února 2021 po dvaadvacáté hodině jsme přijali oznámení o rvačce a střelbě mezi dvěma muži v Olomouci – část Lošov. Na místo okamžitě vyrazily policejní hlídky. Policisté pohotovostního a eskortního oddělení krajského ředitelství za 16 minut od přijetí oznámení hlásili, že poblíž místa střelby odzbrojili a zadrželi podezřelou osobu. Rychlý zákrok se obešel bez zranění zadrženého či zasahujících policistů. Podle prvotních informací se pětačtyřicetiletý muž po požití alkoholu pohádal se čtyřiadvacetiletým synem své přítelkyně. Spor, odehrávající se na ulici, přerostl ve fyzickou potyčku, kterou starší z mužů zakončil střelbou na mladšího muže. Ten i přes rychlý příjezd a poskytnutou první pomoc ze strany záchranné zdravotnické služby na následky zranění zemřel. Na místo se dostavili krajští kriminalisté, kteří provedli důkladné ohledání místa činu, zajištění stop a další neodkladné úkony. Zadržený muž byl držitelem zbrojního průkazu a střílel z legálně držené krátké střelné zbraně. Za motivem útoku zřejmě stál osobní spor mezi muži. Bližší okolnosti budou předmětem dalšího vyšetřování.       

Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal obviněného do vazební věznice. Muž nebyl v minulosti trestně stíhán.

Obviněnému muži hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

por. Mgr. Libor Hejtman
15. února 2021

vytisknout  e-mailem