Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Záslužné medaile obdrželo pět policistů

KRAJ VYSOČINA - Kraj ocenil policisty za jejich práci i záchranu života 

Kraj Vysočina oceňuje již čtvrtým rokem zástupce složek Integrovaného záchranného systému kraje Vysočina. Ve čtvrtek 12. května získalo na slavnostním setkání v Horáckém divadle v Jihlavě krajské záslužné medaile I. a II. stupně také pět policistů z Krajského ředitelství policie kraje Vysočina.
 
 „Jsem nesmírně potěšen, že se zde scházíme již počtvrté, abychom vyjádřili naše poděkování obětavým policistům, profesionálním i dobrovolným hasičům a záchranářům. Dnes večer přebírají záslužné medaile lidé, kteří si plným právem zaslouží naše uznání a úctu,“ řekl hejtman kraje Vysočina MUDr. Jiří Běhounek.
Jak uvedl ve své zdravici ředitel Krajského ředitelství policie kraje Vysočina plk,. Mgr. Miloš Trojánek, výkon policejní služby je fyzicky, psychicky i morálně mimořádně náročný. „Veřejnost si tento fakt často neuvědomuje a policisty vnímá pouze jako příslušníky represivní složky. Jsem proto nesmírně potěšen, že dnes ocenění policisté jsou příkladem toho, že hlavním úkolem policie je pomáhat a chránit. A za to jim náleží poděkování,“ doplnil policejní ředitel.
 
Záslužné medaile I. stupně obdrželi z rukou hejtmana MUDr. Jiřího Běhounka a plk. Mgr. Miloše Trojánka, ředitele Krajského ředitelství policie kraje Vysočina nstržm.Pavel Dvořák a nstržm. Martin Pospíchal. Oba policisté pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie kraje Vysočina loni v květnu při průjezdu krajským městem našli na zemi bezvládné tělo cyklisty. Ihned zastavili a muži poskytli první pomoc. Společně ho ošetřili a předali zdravotnické záchranné službě. Jejich rychlý zákrok měl zásadní pozitivní vliv na zmírnění následků zranění nalezeného muže. 
 
Záslužné medaile II. stupně z rukou hejtmana MUDr. Jiřího Běhounka a plk. Mgr. Miloše Trojánka, ředitele Krajského ředitelství policie kraje Vysočina obdrželi:
 plk. Mgr. Karel Sehnal
Do řad Policie České republiky nastoupil jako inspektor, přes pozici zástupce vedoucího a funkci vedoucího obvodního oddělení Policie Polná postoupil na místo velitele služby pořádkové a železniční policie Okresního ředitelství Jihlava. Podílel se na budování krajského policejního ředitelství. Zhruba rok byl vedoucím odboru pořádkové policie krajského ředitelství. Nyní je náměstkem krajského ředitele pro vnější službu.
 plk. Mgr. Lenka Šmídová
U Policie ČR pracuje od roku 1996. Od 2010 zastává na Krajském ředitelství policie kraje Vysočina funkci ředitelky pro řízení lidských zdrojů. Nad rámec svých pracovních povinností se podílela na přípravě a zřízení krajského ředitelství policie na Vysočině, kdy zabezpečovala a koordinovala přípravu výběrových řízení pro obsazení vedoucích funkcí krajského ředitelství, nastavila procesy v oblasti odměňování příslušníků a občanských zaměstnanců.
npor. Mgr. Bc. Václav Slabý
Václav Slabý je příkladný policista, který dokázal profesionálně provázat policejní povinnosti se soukromým životem. Do řad policie vstoupil v roce 1990. Devátým rokem působí jako komisař Služby kriminální policie a vyšetřování na oddělení obecné kriminality Územního odboru Pelhřimov. Svým mimořádně kvalitním přístupem napomáhá k vytváření dobrého jména policie nejen v rámci kraje, ale i celé republiky.
 
mjr. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
15. květen 2011

vytisknout  e-mailem