Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zásilku si nepředali

BŘECLAVSKO: Tři muže jsme obvinili za distribuci drog. 

Mikulovsko - Břeclavští policisté mají za sebou úspěšný zátah na drogové scéně. Koncem minulého týdne zadrželi šest osob přímo při předávání pervitinu. Samozřejmě, že poznatky k nelegální distribuci drog měli kriminalisté již nějakou dobu rozpracované. Při prověřování se ukázalo, že dvojice mužů ve věku 43 a 53 let zajišťovala pravidelně dávky metamfetaminu muži, který drogu odebíral a distribuoval dál.

K předání dávky mělo dojít i v osudný den, kdy policisté provedli razii. Drogu si měl převzít 37letý muž, který ji měl předat dalším uživatelům. Dva z nich i s řidičem se na smluvené místo také vydali, ale obchodování se tentokrát nekonalo. Celá skupina putovala na policejní služebnu.

Vyšetřovatel nakonec obvinil dvojici mužů, která drogu pravidelně zajišťovala, z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Také 37 letý překupník neodešel s prázdnou. Převzal si usnesení o zahájení trestního stíhání za stejný přečin jako jeho předchůdci. Zbývající dva muži a jedna žena byli po provedení neodkladných úkonů propuštěni ze zadržení.

Samotná práce však pro kriminalisty nekončí. Šetření trestné činnosti s drogovou problematikou bývá většinou složité. Častokrát při distribuci dochází k propojení několika osob, které je nutno ustanovit a nashromáždit proti nim dostatek důkazů. Proto i odhalení této skupiny lze označit jako část provedeného úkonu, na který budou kolegové navazovat. Nadále budou svoji pozornost věnovat dalším odběratelům a samozřejmě i výrobcům.

Pro doplnění zbývá dodat, že zákrok proběhl na Mikulovsku a pouze jeden z obviněných má trvalé bydliště v našem regionu. Za trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy hrozí podle zákona trest v podobě odnětí svobody od jednoho roku do pěti let.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 30. listopadu 2018

Odkazy do noveho okna

zajištěné drogy_1

zajištěné drogy_1 

Detailní náhled

zajištěné drogy_2

zajištěné drogy_2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem