Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Zasedání FRAN

Ve dnech 16. a 17. dubna 2009 se v Praze v souvislosti s předsednictvím České republiky v Radě EU uskuteční pod záštitou Ředitelství služby cizinecké policie setkání odborníků pohraničních služeb členských států v oblasti analýz rizik.  

Zasedání, označované jako zasedání FRAN (Frontex Risk Analysis Network), se koná pravidelně, zpravidla 4x ročně, a účastní se ho zástupci 27 států Evropské unie, Švýcarska, Norska, Islandu a Chorvatska v roli pozorovatele. Na jednání jsou přítomní většinou i zástupci Europolu a Evropské komise.
 
Hlavní činností stálé skupiny národních analytických expertů je výměna informací z oblasti nelegální migrace mezi členskými státy a oddělením pro analýzu rizik agentury Frontex. Prostřednictvím sítě FRAN je prováděn sběr statistických dat členských států, které jsou pak dále, spolu s informaci z ostatních zdrojů, agenturou Frontex zpracovávány do nejrůznějších zpráv a analýz rizik.
 
Zasedání se uskuteční v prostorách Kongresového centra Praha a mimo program jednání bude pro účastníky připravena i neformální společná večeře v restauraci v centru Prahy.
 
mjr. Mgr. Patrik Pfeiffer
vedoucí skupiny zahraničních styků

vytisknout  e-mailem