Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zase se pilo

VSETÍNSKO: V neděli dopoledne zjistili policisté tři podnapilé řidiče. 

Během nedělního dopoledne policisté na Rožnovsku zjistili tři řidiče, kteří měli pozitivní dechovou zkoušku na ovlivnění alkoholem. Jednalo se o dva muže a jednu ženu.

Při dohledu nad silničním provozem provádějí policisté u kontrolovaných řidičů i dechové zkoušky ke zjištění ovlivnění alkoholem. Nejinak tomu bylo i v neděli dopoledne. Během hodiny a půl zjistili tři hříšníky. Nejprve to byl řidič Renaultu Laguna v Rožnově pod Radhoštěm o čtvrt na devět. Policisté u šestašedesátiletého místního muže naměřili 0,49 promile. V obci Zašová měl pozitivní dechovou zkoušku s hodnotou 0,6 promile pětatřicetiletý řidič z Brna. Toho policisté zastavili pár minut před devátou ve vozidle Subaru Forester. Třetím hříšníkem toho dopoledne se stala žena a to pětadvacetiletá řidička z Valašského Meziříčí. Tu policisté kontrolovali o tři čtvrtě na deset v Zubří, když řídila vozidlo Volkswagen Polo. Naměřili ji 0,4 promile. Jednání těchto řidičů oznámí policisté ke správnímu orgánu. Ten jim může uložit až dvacetitisícovou pokutu.

Rekordmanem neděle je ale devětatřicetiletý motorkář.  Hodnota jeho dechové zkoušky je více jak součet hodnot předcházejících tří hříšníků. Policisté muže ze Vsetínska zastavili na silnici I/57 u Vsetína v neděli chvíli po čtvrté ráno, jak jel na motocyklu Honda. Přístroj policistům ukázal hodnotu 1,87 promile. V tomto případě policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Soud může při prokázání viny za tento trestný čin uložit až roční vězení.

2. dubna 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem