Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zásahové jednotky soutěžily

Ms kraj: Mezinárodní policejní mistrovství zásahových jednotek skončilo 

mistrovství ZJ 3.JPGKrajské ředitelství uspořádalo tento týden Mezinárodní policejní mistrovství České republiky zásahových jednotek. Jednalo se o prestižní akci, v rámci které porovnali služební dovednosti a schopnosti policisté zařazeni u zásahových jednotek. Mistrovství se konalo pod záštitou hejtmana Moravskoslezského kraje Miroslava Nováka, přičemž Moravskoslezský kraj akci finančně podpořil poskytnutím dotace.
  
Mistrovství se zúčastnily týmy 7 krajských policejních ředitelství, tým Útvaru rychlého nasazení, týmy ze slovenského Prešova a Žiliny a německého Sachsenu. Celkový počet 11 družstev, která se skládala z mistrovství ZJ1.JPGpěti policistů, kdy jeden byl vedoucím výpravy, zaručoval vysokou kvalitu soutěže.
 
Skladba soutěžních disciplín prověřila soutěžící po všech stránkách. Jednalo se o disciplíny nejen taktické, ale i silové a technického typu, nechyběla „záchranářská“ stanoviště. Celým mistrovstvím se pak prolínalo hledisko taktiky, volby postupu. Pro stručné přiblížení některých disciplín: zručnost a rychlost byla důležitá při mistrovství ZJ 6.JPGdisciplíně řízení vozidla. Střelecký parkúr odehrávající se na střelnici důkladně prověřil policisty jak jinak než ze střelby (mířené a časově měřené). Při lezeckém parkúru zdolávali policisté lezeckou stěnu a poté kromě jiného přemísťovali kontejner s vodou. Záchrana na vodě spočívala v několikakilometrovém běhání, překonání peřejí řeky, záchrany tonoucího a poskytnutí první pomoci. Dalšími disciplínami byl takticko-střelecký parkúr a silový víceboj.
 
Mistrovství Policie ČR zásahových jednotek se koná od roku 2011. Závody jsou důležité pro srovnání, ale jistě i motivačně. Policisté si rovněž vyměňují zkušenosti. Organizaci přebírá vždy příslušné krajské ředitelství, respektive jedna ze zásahových jednotek (organizátoři se tedy mistrovství z pochopitelných důvodů neúčastní). Čtvrtý ročník mistrovství lze z hlediska organizace hodnotit jednoznačně pozitivně. Organizátoři neponechali nic náhodě a precizní příprava byla vidět.
 
Výsledky mistrovství
 
Slavnostní vyhlášení výsledků mistrovství proběhlo včera v podvečer. Vyhlašovaly se vítězové tří disciplín (jednalo se o týmy) a vítěz střelecké soutěže (jednotlivec). Všichni obdrželi medaile, diplomy, poháry a nechyběly hodnotné ceny
 
Kdo mistrovství vyhrál? Při finální vyhlášení tří nejlepších družstev letošního Mezinárodního policejního mistrovství zásahových jednotek přítomní slyšeli:
  1. místo: Útvar rychlého nasazení
  2. místo: zásahová jednotka Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje
  3. místo: zásahová jednotka Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje
 
Mistr zásahových jednotek - nutno dodat, že policisté Útvaru rychlého nasazení se tak stali mistrem zásahových jednotek Policie ČR a kromě medailí, poháru za 1. místo a cen si odvážejí také putovní pohár mistra.
 
   mistrovství ZJ 2.JPGmistrovství ZJ 5.JPG mistrovství ZJ4.JPG
 
Oceněným gratulujeme a všem zúčastněným poklona nad nasazením, se kterým celou náročnou soutěž absolvovali, a skvělými výkony, které předvedli.
 
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
18. 9. 2014
 
 logo KÚ Ms kraje.png

 

vytisknout  e-mailem