Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zásah v Lipencích

Kriminalisté ve spolupráci se zásahovou jednotkou a služebním kynologem zadrželi tři osoby v souvislosti s trestnou činností spojenou s drogami. 

V úterý 8. prosince zadrželi kriminalisté druhého policejního obvodu ve spolupráci se zásahovou jednotkou a služebním kynologem trojici osob v souvislosti s výrobou a prodejem drog, především na území Prahy 5. Kriminalisté na tomto případu usilovně pracovali několik dlouhých měsíců. Na základě vyhodnocení zajištěných stop a výslechů svědků postupně zadokumentovali trestnou činnost jednoho muže a dvou žen. Ta spočívala především ve výrobě a následném prodeji drog koncovým uživatelům. Stalo se tak v několika desítkách zjištěných případů. Zadržení pak již bylo jen otázkou času. Zatímco pro podezřelého si kriminalisté přišli společně se zásahovou jednotkou do jedné z chatek v zahrádkářské kolonii v Lipencích a s využitím zásahové výbušky a beranidla ho následně zadrželi, ženy /28 a 33/ byly bez použití donucovacích prostředků zadrženy v ten samý den na různých místech metropole. Prohlídka chaty, která sloužila jako varna, navíc odhalila přes 300 gramů pervitinu, 220 gramů marihuany, 158 tisíc korun v hotovosti a také komponenty k výrobě drog.

Vyšetřovatel v uplynulých dnech sdělil podezřelé trojici obvinění pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s OPL, za což v případě odsouzení hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Šestatřicetiletý muž je dále obviněn pro trestný čin výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě OPL. Obviněnému v tomto případě hrozí až desetiletý trest, neboť pro obdobnou trestnou činnost byl v posledních třech letech již souzen. Dvě osoby jsou stíhány vazebně.

por. Mgr. Jan Rybanský - 16. prosinec 2020

vytisknout  e-mailem