Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zásah policistů pro ochranu života

Slánsko - Polciisté provedli nutný vstup do uzavřeného obydlí, aby zachránili nemohoucího muže. 

  Dne 21. listopadu 2013 po 12. hodině byla vyslána policejní hlídka na žádost linky 112 k asistenci RZS Slaný do obce Bilichov, kde se  údajně v novostavbě nachází muž, který má problémy s páteří. Policejní hlídka na místě v novostavbě zaznamenala přes zavřená okna na zemí ležícího muže, který se nemohl hýbat. Vzhledem k tomu, že tato věc nesnesla odkladu a byl nutný vstup do obydlí pro ochranu života zraněného 41 letého muže, policisté za užití násilí umožnili vstup do obydlí zdravotníkům RZS, kteří si zraněného pacienta převzali a transportovali do nemocnice k dalšímu ošetření. Policisté následně vyrozuměli rodinného příslušníka, který provedl zabezpečení domu.

22. listopadu 2013

nprap. Jana Šteinerová

Další případy z okresu Kladno

Výtržnictví - na policejní služebnu v Kladně bylo oznámeno dne 20. listopadu 2013, že v dopoledních hodinách téhož dne došlo v Kladně v obchodním domě v Kleinerově ulici ve vestibulu prodejny na veřejně přístupném místě k fyzickému napadení 23 letého muže. Tento mladík byl fyzicky napaden zezadu a následně upadl, kdy i poté podezřelý 25 letý mladík jej opakovaně fyzicky napadal. Při tomto fyzickém útoku vypadl poškozenému z kapsy mobilní telefon, který podezřelý muž zvedl o udeřil s ním o zem, čímž způsobil na telefonu škodu poškozením ve výši 9 000,-Kč. Podezřelý mladík byl následně policejní hlídkou vypátrán v Kladně v Saskově ulici kolem 13. hodiny a zadržen. Po zadržení byl převezen na OOP Kladno k provedení dalších úkonů. Věc bude zpracována ve zkráceném přípravném řízení a muž je nyní podezřelý z trestného činu výtržnictví.  

Vloupání do prodejny potravin - na linku 158 bylo oznámeno, že neznámý pachatel v době mezi 19. a 20. listopadem 2013 vnikl za užití násilí do prodejny potravin v obci Braškov, odkud následně odcizil 74 kartonů různých zanček cigaret, počítač k průmyslovým kamerám a drobné mince. Celkem vzniklá škoda byla vyčíslena na částku 64 060,-Kč, z toho škoda vzniklá poškozením je 5 000,Kč. Případ je prošetřován jako podezření z trestného činu krádeže.

Podezření z podvodu- dne 20. listopadu 2013 v odpoledních hodinách v Kladně v ul. Gen. Klapálka podezřelý 44 letý muž z okresu Klatovy nezaplatil smluvenou částku za opravu vozidla v hodnotě 25 000,-Kč. Podezřelý muž při předání odlákal oznamovatele  zpět do domu, za účelem donesení psacího pera k podepsání dokumentace. Tento čas pachatel využil k odchodu, neboť poškozený při návratu z domu zpět na místo zde již nenalezl muže ani vozidlo. Podvodník odjel s vozidlem, kde byl v zavazadlovém prostoru jestě náhradní motor k vozu v hodnotě 40 000,-Kč. Případ je v šetření.

Krádež babletu - v době mezi 8. a 14. hodinou došlo dne 20. listopadu 2013 v provozovně společnosti v Kladně ve Vítězné ulici k odcizení volně odloženého tabletu ze stolu. Pachatel svým jednáním způsobil škodu ve výši 12 000,-Kč.

vytisknout  e-mailem