Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zásah policejních hlídek při vstupu do bytu

KLADENSKO – Policisté muže bez zranění předali posádce ZZS. 

Dnešního dne 20. srpna 2019 krátce po osmé hodině přijali policisté na linku 158 oznámení o muži, který není v dobrém zdravotním stavu a po zavolání posádky ZZS do místa jeho bydliště v Slaném v Arbesově ulici, odmítá pomoc a nechce nikoho pustit do bytu.

Agresivnímu jednání muže předcházela slovní rozepře s manželkou, která na základě nepředvídaného jednání svého partnera utekla z bytu a nechala zavolat na pomoc policejní hlídku a zdravotní záchrannou službu.

Na místo oznámení se ihned dostavili policisté z obvodního oddělení Slaný a policisté z kladenské prvosledové hlídky. Vzhledem k tomu, že muž se v bytě zavřel a odmítal veškerou pomoc a s kýmkoliv komunikovat, byl na místo vyslán i policejní vyjednavač se zásahovou jednotkou Středočeského kraje.

Po několikahodinovém neúspěšném vyjednávání bylo z obavy o zdravotní stav muže přistoupeno k násilnému vstupu do bytu zásahovou jednotkou. Za užití donucovacích prostředků formou hmatů a chvatů byl třiašedesátiletý muž zpacifikován.

Při zákroku zásahové jednotky a policejních hlídek nedošlo k žádnému zranění.  Policisté muže bez zranění předali posádce ZZS a následně byl převezen do jedné z psychiatrických léčeben. Při vstupu byly pouze poškozeny vstupní dveře dobytu v hodnotě 3 000,-Kč.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

20. srpna 2019

vytisknout  e-mailem