Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zásadovost policistů neovlivnil

Hlídka rakovnických policistů nepřistoupila na "jiné řešení". 

Ve druhé polovině dubna letošního roku v nočních hodinách, kontrolovala hlídka Obvodního oddělení Rakovník v ulici Pražská v Rakovníku, řidiče středního věku z Rakovnicka. Muž řídil osobní automobil značky Seat a policisté z jeho projevu a chování zjistili, že je pod vlivem alkoholu. Proto jej vyzvali k provedení dechové zkoušky. Tu řidič odmítl a nabízel policistům, že by šlo věc vyřídit jinak. Toto policisté kategoricky odmítli a opětovně řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky. Na to řidič reagoval tak, že spolujezdkyni poslal domů, a po té co zůstal s policisty sám, tak je opětovně  oslovil s nabídkou “jiného řešení“. Říkal policistům, že jsou také jen lidé, a že je možné se nějak dohodnout, tím spíše, když jsou tam sami. Policisté takový návrh opětovně odmítli a znovu řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky nebo odběru biologického materiálu.
      Řidič se stále odmítal podrobit a trval na “jiném řešení“. Hlídka to znovu odmítla. Vzhledem k tomu, že muž porušil základní povinnost řidiče, podrobit se na výzvu policisty zkoušce, zda není ovlivněn alkoholem nebo jinou návykovou látkou, byl tento přestupek postoupen k dořešení správnímu orgánu i se zadrženým řidičským průkazem přestupce.
      O tom, že řidič nabízel “jiné řešení“ informovali policisté ihned své nadřízené. Ti zásadovost a profesionalitu svých podřízených ocenili a mohou být na ně právem hrdí.

 

Zpracoval nprap. Černý

31. května 2011

vytisknout  e-mailem