Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zaregistrovali jste na Unhošťsku podezřelou dodávku

KLADENSKO – Kontaktujte Policii ČR. 

V sobotu 11. července 2020 se na policisty Obvodního oddělení Unhošť prostřednictvím operačního střediska obrátil devětatřicetiletý muž z obce Malé Kyšice, že se osádka bílého dodávkového vozidla pokusila ukrást jeho motocykl zn. Yamaha.

Téhož dne, po třetí hodině odpolední, zastavila před rodinným domem oznamovatele výše uvedená dodávka s nápisem Veletržní servis a ve vozidle se nacházeli dva muži. Po několika minutách z automobilu vystoupil spolujezdec a odešel pryč. Když manželka oznamovatele před třetí hodinou vyšla na zahradu, zjistila, že se tam pohybuje jí neznámý muž, který se pokoušel odcizit jejich motocykl. Poté, co nezvaného návštěvníka žena okřikla, odešel beze slova pryč dírou v plotě (vylámal si dřevěné plaňky) a nastoupil do již zmiňované dodávky, která odjela neznámo kam.

Případ je prošetřován jako přečin porušování domovní svobody a přečin krádeže ve stadiu pokusu a pachateli hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

Aby se podařilo zloděje vypátrat a následně zadržet, přivítali by policisté jakékoliv informace od případných svědků, kteří spatřili na Unhošťsku v poslední době výše zmiňovanou dodávku. Je totiž velmi pravděpodobné, že oznamovatel výše uvedeného skutku není jediný, který se setkal s tímto protiprávním jednáním.

Všechny důležité poznatky mohou občané sdělit osobně na Obvodní oddělení policie Unhošť, nebo mohou kontaktovat vyšetřovatele případu na telefonním čísle 974 873 574. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

Děkujeme za spolupráci.

nprap. Michaela Nováková 
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
13. července 2020

vytisknout  e-mailem