Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

„Zapůjčil“ si cizí auto, díky policii ne na dlouho

HRADECKO – Policisté muže dopadli nedaleko vozu ještě týž den. 

Zapomenutý klíč od vozidla měl zlákat v neděli dopoledne teprve osmnáctiletého muže k tomu, aby si vozidlo krátce na to „zapůjčil“ a brázdil v něm ulicemi krajské metropole. Přestože věděl, že není držitelem řidičského oprávnění a že není majitelem vozidla, k němuž klíčky pasovaly, neváhal dle prvotních zjištění vozidlo během neděle pro svůj účel při cestě do centra města využít, přičemž měl svézt i další dvě osoby. 

Třiašedesátiletý majitel vozidla VW Passat však v neděli dopoledne, kdy vozidlo opouštěl, netušil, že v jeho zavazadlovém prostoru zapomenul klíče. Tuto skutečnost si uvědomil až v neděli odpoledne, kdy o celé záležitosti vyrozuměl policii. Vozidlo však už mezitím měl využívat k cestám po městě ve svůj prospěch zmíněný osmnáctiletý mladík. Ten jej navečer odstavil shodou okolností v místech, která propátrávala v tu dobu hlídka pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje.

Policisté využili svých osobních  a místních znalostí a na muže, o jehož protiprávní minulosti v tu dobu již věděli své, se zaměřili. Osmnáctiletý muž se policistům k "zapůjčení" cizího vozidla a užití ve svůj prospěch přiznal. Posléze hlídku dovedl k místu, kde vozidlo zaparkoval. Ještě týž den policisté vozidlo, včetně věcí, které byly uvnitř, předali zpět majiteli.

Policie zahájila ještě týž den úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu "neoprávněné užívání cizí věci". Pokud bude muži vina prokázána, hrozí mu trest odnětí svobody až do výše dvou let. 


mjr. Bc. Jan Čížkovský
13. září 2017, 11.30 hodin
 

vytisknout  e-mailem